Hoe Start En Bureaublad Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Start En Bureaublad Te Herstellen
Hoe Start En Bureaublad Te Herstellen

Video: Hoe Start En Bureaublad Te Herstellen

Video: Hoe Start En Bureaublad Te Herstellen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Onder de gebruikers van de lijn van Windows-besturingssystemen is er een bekend probleem van het verdwijnen van het bureaublad en de taakbalk (inclusief de "Start"-knop). Meestal gebeurt dit nadat de antivirus een verdacht object heeft gedetecteerd en verwijderd. Het virus dat zich op de harde schijf van de computer bevond, "eet" letterlijk het bestand Explorer.exe op, dat verantwoordelijk is voor de grafische component van het besturingssysteem.

Hoe start en bureaublad te herstellen
Hoe start en bureaublad te herstellen

Noodzakelijk

Het originele Explorer.exe-bestand herstellen

instructies:

Stap 1

Naast het verwijderen van dit bestand zijn er gevallen bekend waarin Explorer.exe eenvoudig werd overschreven door een ander exemplaar. Deze kopie van het bestand blokkeert het starten van de meeste processen. De belangrijkste methode om van dit probleem af te komen, is door een nieuw systeemshell-bestand te kopiëren. Soms kan het verdwijnen van het bureaublad en de taakbalk worden geassocieerd met storingen in het besturingssysteem. Om op een dergelijke fout te controleren, kunt u het volgende doen: start Taakbeheer en activeer het shell-bestand.

Stap 2

Om het bestand Explorer.exe te activeren, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + alt="Image" + Delete of Ctrl + Shift + Delete. Ga in het geopende venster Taakbeheer naar het tabblad Toepassingen, klik op de knop Nieuwe taak en vervolgens op de knop Bladeren. Navigeer in het geopende venster naar de map "C: WINDOWS" en voer het bestand Explorer.exe uit. Als dit bestand niet kan worden gevonden of het bureaublad niet verschijnt, moet u dit bestand van de werkende computer kopiëren. Dit bestand kan worden overgenomen van uw buurman of vriend, aangezien het Windows-besturingssysteem wijdverbreid is.

Stap 3

Dit bestand kan worden hersteld door het systeem te scannen op de originaliteit van het bestand. Om deze scan te starten, moet u op de toetsencombinatie Win + R drukken of op het menu "Start" klikken en "Uitvoeren" selecteren. Voer de waarde sfc.exe / scannow in. Als een dergelijk bestand niet in de map met systeembestanden verschijnt, zal het systeem aanbieden om het van de installatieschijf te kopiëren. In de regel kan het bureaublad na het activeren van dit bestand pas verschijnen nadat de computer opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: