Hoe Het Lettertype Duidelijker Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Duidelijker Te Maken
Hoe Het Lettertype Duidelijker Te Maken

Video: Hoe Het Lettertype Duidelijker Te Maken

Video: Hoe Het Lettertype Duidelijker Te Maken
Video: What the font Ontdek welk lettertype er is gebruikt in een afbeelding 2024, Mei
Anonim

De technologie voor het verbeteren van de kwaliteit van schermlettertypen met behulp van de Microsoft ClearType-anti-aliasingmethode heeft in sommige gevallen het tegenovergestelde effect: de leesbaarheid van de tekst wordt onaanvaardbaar. Dit kan te wijten zijn aan zowel de individuele eigenaardigheden van het gezichtsvermogen van de gebruiker (verhoogde kleurgevoeligheid) als de monitorinstellingen (abnormale resolutie, onjuiste gammacorrectie, enz.). Als u niet tevreden bent met de leesbaarheid van de schermlettertypen, probeer dan de ClearType-instellingen uit te schakelen of aan te passen.

Hoe het lettertype duidelijker te maken
Hoe het lettertype duidelijker te maken

instructies:

Stap 1

Begin door met de rechtermuisknop op uw bureaubladachtergrond te klikken als u Windows XP gebruikt. Selecteer de regel "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu en het systeem start het onderdeel met instellingen die betrekking hebben op de afbeelding op het scherm. U kunt hetzelfde doen via het Configuratiescherm, dat wordt geopend door een link in het menu op de knop "Start". Selecteer in het paneel het gedeelte "Vormgeving en thema's" en klik op de link "Weergeven".

Stap 2

Selecteer in het venster met weergave-eigenschappen het tabblad "Vormgeving" en klik op de knop "Effecten". Dan heb je de keuze: lettertype-anti-aliasing helemaal uitschakelen of anti-aliasing uitschakelen met ClearType-technologie.

Stap 3

Schakel het selectievakje Gebruik de volgende anti-aliasingmethode voor schermlettertypen uit als u anti-aliasing volledig wilt uitschakelen.

Stap 4

Laat het vakje naast "Gebruik de volgende anti-aliasingmethode voor schermlettertypen" aangevinkt en selecteer in de vervolgkeuzelijst hieronder "Normaal" als u besluit alleen ClearType-technologie uit te schakelen.

Stap 5

Klik op de OK-knoppen in beide geopende vensters en de procedure wordt voltooid.

Stap 6

Als u Windows 7 hebt, start u de procedure door op de win-toets te drukken of door op de Start-knop te klikken. Typ in het geopende hoofdmenu van het besturingssysteem de tekst ClearType in het veld "Zoek programma's en bestanden". Klik in de zoekresultaten op de koppeling ClearType Text Customizer en het systeem start de component ClearType Text Customizer.

Stap 7

Schakel het selectievakje ClearType inschakelen uit en klik op Voltooien.

Stap 8

Als u besluit andere ClearType-instellingen te proberen, klikt u op Volgende in plaats van op de vorige stap en volgt u de instructies in de Wizard Schermlettertype Anti-aliasing. Als u klaar bent, sluit u het venster door op de knop "Voltooien" te klikken.

Aanbevolen: