Kleur Van Een Pictogram Verwijderen

Inhoudsopgave:

Kleur Van Een Pictogram Verwijderen
Kleur Van Een Pictogram Verwijderen

Video: Kleur Van Een Pictogram Verwijderen

Video: Kleur Van Een Pictogram Verwijderen
Video: Verschillende soorten verfvlekken verwijderen 2024, Mei
Anonim

Als de labels van de snelkoppelingen op het bureaublad van het Windows-besturingssysteem constant een eenkleurige achtergrondvulling hebben en eruitzien alsof de snelkoppelingen constant zijn gemarkeerd, kan de reden hiervoor verborgen zijn in de verkeerde OS-instellingen. Er zijn verschillende van dergelijke instellingen in het systeem die het gebrek aan transparantie van de achtergrond van de inscripties kunnen beïnvloeden.

Kleur van een pictogram verwijderen
Kleur van een pictogram verwijderen

instructies:

Stap 1

Start het onderdeel "Systeemeigenschappen" van uw besturingssysteem - klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad en selecteer de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Een alternatieve manier om dit onderdeel te starten is om de sneltoetscombinatie win + pauze te gebruiken.

Stap 2

Klik op de knop Opties op het tabblad Geavanceerd in het componentvenster. Er zijn verschillende knoppen met deze inscriptie - u hebt degene nodig die zich in het gedeelte "Prestaties" bevindt.

Stap 3

Vink het vakje naast "Speciale effecten" aan als deze instelling nog niet is aangevinkt. Zoek in de lijst met effecten hieronder en plaats een vinkje in het selectievakje van de regel "Schaduwen werpen met pictogrammen op het bureaublad". Klik op de knop "OK" om uw wijzigingen vast te leggen.

Stap 4

Als het op deze manier niet mogelijk is om de achtergrond onder de labels van de snelkoppelingen te verwijderen, kunt u bij gebruik van Windows XP het item "Eigenschappen" selecteren in het contextmenu dat verschijnt nadat u met de rechtermuisknop op de bureaubladruimte hebt geklikt zonder snelkoppelingen.

Stap 5

Open het venster Bureaubladelementen door op de knop Bureaublad aanpassen op het tabblad Bureaublad te klikken.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Web" van het geopende venster en schakel het selectievakje uit naast het opschrift "Bureaubladelementen bevriezen". Schakel daarna alle selectievakjes van de lijst onder het label "Webpagina's" uit.

Stap 7

Klik op de "OK"-knoppen in beide geopende vensters met instellingen voor weergave-eigenschappen om de wijzigingen vast te leggen.

Stap 8

Zorg ervoor dat het systeem de modus voor hoog contrast niet gebruikt als de achtergrondvulling onder de labellabels nog steeds aanwezig is. De bijbehorende instelling is toegankelijk via het configuratiescherm - een link ernaar wordt in het hoofdmenu van Windows op de knop "Start" geplaatst. Klik na het starten van het paneel op het opschrift "Toegankelijkheid".

Stap 9

Klik op de link "Tekstcontrast en schermkleur aanpassen" in het gedeelte "Een taak selecteren". Schakel vervolgens het selectievakje naast Hoog contrast uit en bevestig de wijzigingen door op OK te klikken.

Aanbevolen: