Pro-tips: Een Schijf Formatteren

Inhoudsopgave:

Pro-tips: Een Schijf Formatteren
Pro-tips: Een Schijf Formatteren

Video: Pro-tips: Een Schijf Formatteren

Video: Pro-tips: Een Schijf Formatteren
Video: Videohandleiding: De harde schijf formateren 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om snel een hoop gegevens van de harde schijf te wissen. Het eenvoudig verwijderen van honderden gigabytes aan gegevens kan in dit geval enkele uren duren. Maar er is een eenvoudigere en snellere manier - formatteren.

Pro-tips: een schijf formatteren
Pro-tips: een schijf formatteren

instructies:

Stap 1

Om naar het formatteringsmenu te gaan, gaat u naar "Deze computer", klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste schijf en klikt u op het menu "Formatteren".

hoe een schijf te formatteren?
hoe een schijf te formatteren?

Stap 2

Selecteer in het menu "Bestandssysteem" NTFS en laat de "Clustergrootte" als standaard. Voer in het veld "Volumelabel" de naam van uw schijf in (u kunt deze leeg laten). Nu hoeft u alleen nog de modus te selecteren - Snel formatteren (wanneer het selectievakje is aangevinkt) of volledig (wanneer het selectievakje is uitgeschakeld).

Volledige formattering verwijdert gegevens van de schijf zonder de mogelijkheid van herstel, de procedure is vrij lang. Snel formatteren verwijdert alleen de "inhoudsopgave", dwz. de gegevens blijven op de schijf staan, maar worden geacht dat niet te zijn. Daarna worden de oude gegevens geleidelijk overschreven met de nieuwe. Een snelle inhoudsopgave is heel snel gedaan, letterlijk in 10-15 seconden. In beide gevallen zijn de schijfprestaties precies hetzelfde, dus we raden u aan de tweede optie te gebruiken.

Aanbevolen: