Een Uitzondering Toevoegen Aan De Firewall

Inhoudsopgave:

Een Uitzondering Toevoegen Aan De Firewall
Een Uitzondering Toevoegen Aan De Firewall

Video: Een Uitzondering Toevoegen Aan De Firewall

Video: Een Uitzondering Toevoegen Aan De Firewall
Video: How to Allow Block a Port Number Through Windows Firewall 2024, Mei
Anonim

Een firewall die in staat is om beveiligingscriteria toe te wijzen, is ontworpen om inkomend verkeer naar een computer te controleren vanaf zowel externe als lokale netwerken. Goed geconfigureerde firewallfilters beschermen uw computer tegen ongewenste verzoeken.

Een uitzondering toevoegen aan de firewall
Een uitzondering toevoegen aan de firewall

instructies:

Stap 1

Firewall bevindt zich standaard in elk besturingssysteem. Het pictogram is te vinden in de rechter benedenhoek. Als het er niet is, zet het dan aan. Ga hiervoor naar het menu Start, selecteer het tabblad Configuratiescherm en zoek naar de optie Windows Firewall. De actie "Inschakelen" moet worden aangegeven in het venster dat wordt geopend.

Stap 2

Om uitzonderingen toe te voegen, gaat u naar het tabblad "Uitzonderingen". In het geopende venster ziet u een lijst met de mogelijkheid om de vakjes aan te vinken om toegang tot de computer toe te staan. Om de verbindingsopties te verduidelijken, gaat u naar het tabblad "Geavanceerd" en plaatst u een vinkje voor de vereiste parameter.

Stap 3

Om programma's aan de uitsluiting toe te voegen, start u de applicatie en er verschijnt een beveiligingsvenster waarin u een actie met de applicatie selecteert: "Blokkeren", "Deblokkeren" of "Selectie uitstellen tot de volgende keer".

Stap 4

Gebruik een alternatieve methode. Ga hiervoor naar het tabblad "Uitzonderingen" van het firewallmenu en selecteer de knop "Programma toevoegen". Er verschijnt een lijst met standaardprogramma's in het geopende venster. Als u nog een toepassing moet toevoegen, geeft u het pad op naar het uitvoerbare bestand (.exe) en klikt u op OK.

Stap 5

Als u poorten moet openen, gaat u naar het menu "Uitzonderingen" en selecteert u de knop "Poort toevoegen". Voer vervolgens het protocol in met het poortnummer en een korte beschrijving van het toestaan van toegang.

Stap 6

Om IP-adressen toe te voegen aan uitsluitingen, klikt u op de knop "Gebied wijzigen" en selecteert u in het venster dat verschijnt de vereiste adresfilterparameter of configureert u de "Speciale lijst".

Stap 7

U kunt ook profiteren van extra functies. Met de optie Beveiligingslogboekregistratie kunt u bijvoorbeeld alle acties volgen die plaatsvinden wanneer de beveiliging is ingeschakeld. Wanneer u op de knop "Standaardinstellingen" klikt, worden alle instellingen teruggezet naar de standaardinstellingen. Door de hierboven beschreven instructies te volgen, activeert u extra bescherming van uw computer tegen onverwachte aanvallen op de informatie die erop staat.

Aanbevolen: