Een Computerboek Samenstellen Computer

Inhoudsopgave:

Een Computerboek Samenstellen Computer
Een Computerboek Samenstellen Computer

Video: Een Computerboek Samenstellen Computer

Video: Een Computerboek Samenstellen Computer
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Als u een nieuwe computer of alleen een systeemeenheid gaat kopen, moet u niet meteen naar de dichtstbijzijnde computerhardwarewinkel rennen en een kant-en-klare, reeds gemonteerde computer kopen. Kant-en-klare oplossingen verkopen (voor een winkel) is de meest winstgevende optie, omdat, niet elke koper begrijpt de eigenaardigheden van het monteren van een computer.

Een computerboek samenstellen
Een computerboek samenstellen

Noodzakelijk

De keuze van de onderdelen van de computer

instructies:

Stap 1

Selectie van randapparatuur zoals een computermuis, toetsenbord, etc. u kunt direct voor de aankoop vertrekken. Ook de monitor en eventuele externe apparaten worden op het laatste moment geselecteerd. De keuze van de onderdelen van de systeemeenheid en de behuizing zelf moet gebaseerd zijn op wat u van de computer wilt halen.

Stap 2

Het is het beste om een behuizing te kiezen voor een systeemeenheid met een ingebouwde voeding, in de regel blijkt de prijs 20-30% lager te zijn dan de behuizing en de voeding. Het verdient de voorkeur om een goede kofferfabrikant te kiezen, bijvoorbeeld Foxconn, de prijs is veel hoger dan die van andere fabrikanten, maar de tijd leert dat "de hebzuchtige twee keer betaalt". Let bij het kiezen van een behuizing ook op de kracht van de ingebouwde voeding. Voor de meeste pc-gebruikers is de 450-500W-optie geschikt.

Stap 3

Een moederbord kiezen. Selecteer eerst een processor en selecteer op basis van het geselecteerde proces een moederbord. Onder de bestaande oplossingen kunt u duurdere (van Intel) en goedkopere (van AMD) processors kiezen als u hun prestaties vergelijkt. Bij het kiezen van het aantal kernen en de frequentie van de processor, moet u vertrouwen op een parameter als de cache. Hoe hoger de cache, hoe beter de prestaties. Als je de keuze hebt tussen een 2-core processor met 8 MB cache of een 4-core processor met 3 MB cache, ga dan voor de eerste optie. Afhankelijk van het besturingssysteem dat u op uw toekomstige computer installeert, onthullen niet alle processorcores hun potentieel. Windows XP gebruikt bijvoorbeeld maximaal 2 cores en 3 GB RAM.

Stap 4

De keuze van RAM moet zo zorgvuldig mogelijk worden benaderd. Kies indien mogelijk geheugen met hoge prestatiebeoordelingen. Als je moederbord slechts 2 slots heeft voor RAM-beugels, is het raadzaam om één beugel te kiezen, maar met een groter volume. De hoeveelheid RAM moet worden gekozen op basis van persoonlijke behoeften, 4 Gb-sticks moeten voldoende zijn om met kantoor- en grafische toepassingen te werken.

Stap 5

De grafische kaart is ook de moeite waard om te kiezen, afhankelijk van uw videogeheugenbehoeften. Intel I3-processors bevatten bijvoorbeeld een videoprocessor, waardoor er geen videokaart nodig is voor taken die niet moeilijk zijn voor de processor zelf. Bij het kiezen van een merk videokaart is het moeilijk te zeggen dat de ene beter is en de andere slechter.

Stap 6

Er is een gezegde: "Er is nooit genoeg harde schijf". In feite is dit hoe het komt. Hoeveel schijfruimte er ook op de harde schijf staat, deze zal altijd onvoldoende zijn. Omdat in de systeemeenheid kunnen meerdere harde schijven worden geïnstalleerd, het is raadzaam een grote schijf aan te schaffen (vanaf 1 Tb).

Stap 7

Nadat alle hoofdonderdelen van de systeemeenheid zijn geselecteerd, kunt u beginnen met monteren. Tegenwoordig voeren de meeste winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop en montage van computers de systeemeenheid gratis uit (afhankelijk van de aankoop van onderdelen).

Aanbevolen: