Een Computer Samenstellen Uit Componenten

Inhoudsopgave:

Een Computer Samenstellen Uit Componenten
Een Computer Samenstellen Uit Componenten

Video: Een Computer Samenstellen Uit Componenten

Video: Een Computer Samenstellen Uit Componenten
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Je hebt alle benodigde onderdelen voor een personal computer gekocht en hebt besloten deze zelf in elkaar te zetten. De montagevolgorde is meestal hetzelfde voor verschillende modellen. Laten we eens kijken hoe u met uw eigen handen een computer uit componenten kunt samenstellen. Kijk, het is helemaal niet moeilijk!

We verzamelen een personal computer van componenten
We verzamelen een personal computer van componenten

Noodzakelijk

  • - videokaart;
  • - processor, koeler en koelpasta;
  • - RAM;
  • - moederbord;
  • - een systeemeenheid met een voeding.

instructies:

Stap 1

We zullen alle componenten voorbereiden, opnieuw bekijken dat we niets zijn vergeten. Hiervan ga ik een computer bouwen.

Accessoires voor pc-montage
Accessoires voor pc-montage

Stap 2

Laten we de doos met het moederbord openen en eruit halen. Het is belangrijk om het niet te beschadigen met statische elektriciteit. Daarom: "aard uzelf", ontlaad eventuele statische lading van uzelf voordat u deze aanraakt. Het is raadzaam geen synthetische kleding te dragen, handen mogen niet te droog zijn.

De doos bevat meestal een handleiding, een cd met drivers, een achterpaneel, kabels voor een drive en een harde schijf.

Het moederbord openen
Het moederbord openen

Stap 3

De eerste stap is het installeren van de centrale verwerkingseenheid (CPU, CPU) in de connector op het bord. Een hoek van de processor is meestal gemarkeerd met een driehoek. Er is een soortgelijke driehoek op het bord. We stellen de processor zo in dat de labels overeenkomen. En dan drukken we erop met een speciale hendel aan een van de randen van de processorstoel.

De processor op het moederbord installeren
De processor op het moederbord installeren

Stap 4

Nu moet je een koellichaam met een koeler installeren en deze aansluiten op de stroomconnector op het bord. Afhankelijk van de processorfamilie kunnen de installatieopties van het koellichaam enigszins variëren. Maar de techniek is als volgt. Als het koellichaam al is gecoat met koelpasta, is het klaar voor installatie. Als er geen koelpasta is, moet deze in een gelijkmatige, dunne, nette laag op het oppervlak worden aangebracht die direct aan de processor hecht. Plaats vervolgens het koellichaam op de processor, wrijf het goed uit zodat de pasta gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte tussen het koellichaam en de processor. Sluit vervolgens de vergrendelingen. Trouwens, de instructies voor het moederbord moeten een sectie bevatten over het installeren van de processor en het koellichaam, lees deze voordat u aan het werk gaat. Welnu, de laatste hand is om de ventilatordraad aan te sluiten op de stroomconnector op het moederbord, meestal aangeduid als "CPU FAN".

Een radiator met een koeler installeren
Een radiator met een koeler installeren

Stap 5

De volgende stap is het installeren van RAM-modules. Als je één module hebt, plaats deze dan in de eerste sleuf. Het wordt meestal gemarkeerd als "DIMM_A1" of gewoon "DIMM_1". Als er meer dan twee geheugenslots zijn en er zijn meerdere geheugenmodules, plaats deze dan eerst in de slots van dezelfde kleur: zo werkt het geheugen sneller.

Een geheugenmodule op het moederbord installeren
Een geheugenmodule op het moederbord installeren

Stap 6

Nu installeren we een glanzend metalen achterpaneel in de behuizing met gaten voor alle connectoren. Het wordt van binnenuit geïnstalleerd door het eenvoudig naar buiten te drukken.

We plaatsen het achterpaneel voor het moederbord
We plaatsen het achterpaneel voor het moederbord

Stap 7

Het bord heeft gaten voor bevestiging, er zitten gaten in de kast en een aantal metalen rekken, meestal minimaal 6. Afhankelijk van de grootte van je board, dien je de racks zo in de case te plaatsen dat ze onder de montagegaten van het board zitten. Nu plaatsen we het moederbord in de behuizing. Er moeten rekken onder alle gaten zijn. De moederbordconnectoren moeten duidelijk in de gaten in het achterpaneel passen. We bevestigen het moederbord met schroeven aan de rekken.

Het moederbord in de systeemeenheid installeren
Het moederbord in de systeemeenheid installeren

Stap 8

Het is de beurt aan de videokaart. Moderne videokaarten hebben meestal een PCI-Express-slot. We stoppen het in de sleuf totdat het klikt. We bevestigen het met een schroef aan de achterwand.

Videokaart in PCI-Express-sleuf
Videokaart in PCI-Express-sleuf

Stap 9

Nu sluiten we de voeding aan op het moederbord. De eerste stap is om de grote 20-pins dubbele inline-header (8 in de afbeelding) op het moederbord aan te sluiten. Sluit vervolgens de 4-pins connector 7 aan. Deze kan naast elkaar of ergens anders op het bord worden geplaatst. Een moderne harde schijf en dvd-station zijn aangesloten met connectoren van type 3, oude - met connectoren van type 2. Als u een krachtige videokaart hebt, heeft deze extra stroom nodig - connectoren 5 en 6.

We verbinden de draden met het moederbord
We verbinden de draden met het moederbord

Stap 10

We verbinden USB-poorten, extra audio-aansluitingen, een interne luidspreker en knoppen op het voorpaneel: aan/uit- en herstartknoppen, harde schijf en stroomindicatoren van de computer. Gewoonlijk bevinden deze connectoren zich allemaal naast elkaar en zijn ze als volgt op het moederbord gelabeld: USB, PWR_SW, RST_SW, SPEAKER, HDD_LED, POWER_LED. Raadpleeg de instructies voor uw moederbordmodel en sluit vervolgens aan.

Sluit USB en voorpaneel aan
Sluit USB en voorpaneel aan

Stap 11

Vervolgens verbinden we harde schijven en dvd-stations. Het bord bevat meestal meerdere SATA-connectoren, een dvd-station en een harde schijf kunnen in willekeurige volgorde worden aangesloten.

Een harde schijf aansluiten met een SATA-kabel
Een harde schijf aansluiten met een SATA-kabel

Stap 12

Laten we alles nog eens controleren en dan de computer aanzetten. De eerste keer dat u hem aanzet, is het raadzaam om de monitor aan te sluiten op de ingebouwde videoadapter van het moederbord, en niet op een discrete videokaart in het PCI-Express-slot. Als u eerder een besturingssysteem had geïnstalleerd, zou het onmiddellijk moeten opstarten. Natuurlijk moet u de eerste keer dat u het inschakelt, alle stuurprogramma's installeren: eerst op het moederbord en al zijn apparaten en vervolgens op de videokaart. Wanneer alle stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, kunt u de monitor vervolgens overschakelen naar een afzonderlijke grafische kaart.

Aanbevolen: