De Meest Voorkomende Gebruikersfouten Bij Het Samenstellen, Upgraden Of Onderhouden Van Een Computer

De Meest Voorkomende Gebruikersfouten Bij Het Samenstellen, Upgraden Of Onderhouden Van Een Computer
De Meest Voorkomende Gebruikersfouten Bij Het Samenstellen, Upgraden Of Onderhouden Van Een Computer

Video: De Meest Voorkomende Gebruikersfouten Bij Het Samenstellen, Upgraden Of Onderhouden Van Een Computer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: how to upgrade the memory and SSD in Lenovo Tiny pc P320|| Thinkcenter P320 || NPRS Tech and Vlogs 2023, Februari
Anonim

Het is vrij eenvoudig om een ​​computersysteemeenheid samen te stellen, er randapparatuur op aan te sluiten, omdat bij het ontwerpen ervan rekening is gehouden met het feit dat gebruikers zelf pc-componenten kunnen installeren (kopen, wijzigen tijdens de upgrade). Maar toch maakt een vrij groot aantal gebruikers bijna kinderlijke fouten in dit proces.

De meest voorkomende gebruikersfouten bij het samenstellen, upgraden of onderhouden van een computer
De meest voorkomende gebruikersfouten bij het samenstellen, upgraden of onderhouden van een computer

Uit persoonlijke ervaring wil ik de volgende soorten fouten benadrukken:

Om een ​​pc te upgraden, kunnen gebruikers RAM, processor, geheugensticks, harde schijf, enz. kopen die niet op het bestaande platform passen. Het is bekend dat het moederbord alleen bepaalde soorten apparaten ondersteunt, maar gebruikers kunnen dit vergeten en bijvoorbeeld een DDR3-bar kopen in plaats van DDR2 RAM. Met het blote oog kun je zien dat deze balken zelfs geometrisch anders zijn, maar de meest koppige gebruikers kunnen een nieuwe balk in de sleuf forceren, wat een onomkeerbare pc-storing zal veroorzaken.

als je extra RAM wilt kopen, een krachtigere processor of videokaart wilt kopen, of een grotere harde schijf, controleer dan het moederbordmodel voordat je koopt. Dit kan in documenten voor een pc of een speciaal programma.

Connectoren voor het aansluiten van een monitor, printer, scanner, toetsenbord en muis en andere apparaten zijn asymmetrisch, zodat de gebruiker het apparaat alleen correct kan aansluiten, maar er zijn gevallen waarin de eigenaar van de pc de stekker met geweld in de connector duwt met de andere kant of zelfs het stopcontact kiest, wat in principe niet voor deze stekker bestemd is.

onthoud dat geen enkele kabel in de connector mag worden geforceerd!

Na het lezen van nuttige artikelen over het opruimen van stof, het vervangen van koelpasta, de noodzaak van ander computeronderhoud, gaan sommige gebruikers te ijverig aan de slag. Dit is waarschijnlijk de reden waarom systeembeheerders worden geconfronteerd met gebroken sleutels, systeembestanden die door de gebruiker zijn verwijderd (zonder welke het besturingssysteem niet start) en andere problemen die de gebruiker voor zichzelf heeft gecreëerd.

als u de basisprincipes van elektrotechniek niet kent, of in ieder geval de wetten niet begrijpt die zijn uiteengezet in het natuurkunde-leerboek van de school in het gedeelte "Elektriciteit", evenals de tekst in het leerboek informatica, indien bij laboratoriumwerk in de natuurkunde u werd gevraagd om gewoon te gaan zitten en te zien hoe uw kameraden werken, u moet geen advies opvolgen dat u op internet vindt (vooral omdat, helaas, tegenwoordig sommige artikelen zijn geschreven door schrijvers die onervaren zijn in systeembeheer en die informatie proberen na te vertellen die op internet is gevonden op dit onderwerp).

Populair per onderwerp