Een Archief Samenstellen Uit Onderdelen

Inhoudsopgave:

Een Archief Samenstellen Uit Onderdelen
Een Archief Samenstellen Uit Onderdelen

Video: Een Archief Samenstellen Uit Onderdelen

Video: Een Archief Samenstellen Uit Onderdelen
Video: Evelien De Winter: Aanmaken van plaaster voor het maken van een mal 2024, Mei
Anonim

Vaak worden archieven opgesplitst in verschillende samenstellende delen om het gemakkelijker te maken ze te verzenden, bijvoorbeeld naar een forum of een andere bron waar de grootte van een bestandsbijlage beperkt is. Deze methode wordt ook veel gebruikt om grote bestanden naar verwisselbare media te schrijven.

Een archief samenstellen uit onderdelen
Een archief samenstellen uit onderdelen

Noodzakelijk

WinRar-programma

instructies:

Stap 1

Download het WinRar-programma als het nog niet eerder op uw computer is geïnstalleerd. Start het installatieproces, volg de stappen die vereist zijn door het installatieprogramma van de wizard en voer bestandskoppeling uit voor snelle toegang tot het programmamenu.

Stap 2

Om een archief van onderdelen te maken, open je de map met het bestand dat je nodig hebt. Als er meerdere zijn, plaats ze dan voor het gemak in dezelfde map. Selecteer ze of de map waarin ze zich bevinden met de rechtermuisknop. Klik op het WinRar-menu en selecteer "Toevoegen aan archief".

Stap 3

Typ in het kleine venster dat op het scherm verschijnt de naam van het archief in het daarvoor bestemde veld. Het is het beste om dit in het Latijn aan te geven als u bestanden via internet gaat verzenden. Configureer de archiefparameters op de aangrenzende tabbladen, stel indien nodig een wachtwoord in en versleutel de inhoud, dit is handig als de inhoud bedoeld is voor een specifieke persoon en niet persoonlijk kan worden verzonden. Voeg in het hoofdtabblad, indien nodig, met behulp van de knop "Bladeren" de bestanden toe die u bent vergeten in het archief op te nemen.

Stap 4

Breek het archief in delen. Houd er rekening mee dat u in nieuwe versies van het programma de grootte van het archiefgedeelte krijgt dat al is aangegeven in de mogelijke opties, het wordt aangegeven in bytes en dient als sjabloon voor het splitsen, bijvoorbeeld met daaropvolgende opname op een cd / dvd, diskette, enzovoort.

Stap 5

Zorg ervoor dat de archiefparameters correct zijn geconfigureerd, klik op OK. Controleer na het maken van het archief indien mogelijk of alles correct werkt en in de tegenovergestelde richting wordt uitgepakt. Om dit te doen, selecteert u alle onderdelen en selecteert u het menu-item "Unzip". Pak het bestand uit nadat u de mappen voor de toekomstige locatie hebt opgegeven. Controleer indien mogelijk of het werkt nadat u het hebt uitgepakt.

Aanbevolen: