Welk Besturingssysteem Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welk Besturingssysteem Is Beter?
Welk Besturingssysteem Is Beter?

Video: Welk Besturingssysteem Is Beter?

Video: Welk Besturingssysteem Is Beter?
Video: Windows, Mac en Linux: welk besturingssysteem kiezen? 2024, Mei
Anonim

Elk besturingssysteem (OS) is gericht op verschillende gebruikersgroepen en heeft zijn eigen nadelen. Dit komt door het verschillende concept van softwareontwikkelaars. Het beste besturingssysteem wordt dus bepaald op basis van de eisen van de koper en de functies die hij verwacht te zien.

Welk besturingssysteem is beter?
Welk besturingssysteem is beter?

Mobiele platforms

Tegenwoordig wordt het grootste marktaandeel ingenomen door apparaten die draaien op Android en iOS. Elk van de systemen werkt volgens zijn eigen principe en implementeert het beheer van de functionaliteit van de apparaten op verschillende manieren.

Het Android-besturingssysteem is gericht op de algemene gebruiker. De voordelen van het besturingssysteem, velen verwijzen naar de openheid, de set software die door de ontwikkelaars wordt aangeboden en een grote selectie apparaten, verschillend in kenmerken en prijscategorie. Android heeft uitgebreide functionaliteit, een open bestandssysteem en stelt de gebruiker in staat om de functies en interface van het apparaat zelfstandig aan te passen. Android is de beste optie voor gebruikers die functionaliteit waarderen en hun telefoon of tablet vaak niet alleen gebruiken om te bellen en e-mails te checken, maar ook om documenten te bewerken, films te kijken en zelfs programmeercode te schrijven.

IOS is een softwareproduct van Apple dat opvalt door zijn stabiliteit en soepele werking. Dit besturingssysteem werkt stabieler dan Android, maar is gesloten en heeft minder configuratiemogelijkheden. Een ander nadeel van het systeem kan het beperkte aantal apparaten en de prijsklasse van apparaten op de markt zijn. Desalniettemin is iOS meer geschikt voor het grote publiek van gebruikers vanwege de eenvoud, het ontwerp, de hoge prestaties en de stabiliteit, die worden geïmplementeerd in combinatie met functionaliteit die voldoende is voor de meeste gebruikers.

Desktopsystemen

Het besturingssysteem van de Windows-familie zal ook beter zijn voor een groot aantal gebruikers, aangezien het systeem het best verkochte, bekende en populaire systeem op de softwaremarkt is. Daarom zijn de meeste populaire en meest noodzakelijke programma's ontwikkeld voor Windows, zoals de meeste games. Windows 8.1 presteert indrukwekkend in benchmarktests, grotendeels dankzij de ontwikkeling van nieuwe concepten bij het werken met besturingssystemen, waaronder de implementatie van de Metro-interface.

Een alternatief dat steeds populairder wordt en sommige gebruikers weghaalt van Windows, is Mac OS. Het systeem heeft een iets ander werkingsprincipe, dat is gebaseerd op de stabiliteit van de werking en de beveiliging van gebruikersgegevens. Windows is het meest kwetsbare systeem voor virusaanvallen; voor Mac OS is het aantal kwaadaardige programma's veel minder. Tegelijkertijd biedt het besturingssysteem hoge prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Maar net als bij iOS is Mac OS officieel alleen geïnstalleerd op Apple-laptops en desktops, wat voor een groot aantal klanten duur kan lijken.

Het Linux-besturingssysteem is het veiligst en het best beschermd tegen virussen, en daarom wordt het meestal geïnstalleerd op servers waar verhoogde stabiliteit en maximale beveiliging vereist zijn. Tegelijkertijd is Linux het minst veeleisend voor computerbronnen, wat het ook mogelijk maakt om de prestaties van de hardware te maximaliseren om programma's op het systeem uit te voeren. Linux wordt veel gebruikt door softwareontwikkelaars vanwege de openheid van de systeembestanden, de snelheid van werken en de grote keuze aan compilerprogramma's voor het schrijven van hun eigen applicaties.

Aanbevolen: