Hoe Installeer Ik Een Tweede Windows

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Tweede Windows
Hoe Installeer Ik Een Tweede Windows

Video: Hoe Installeer Ik Een Tweede Windows

Video: Hoe Installeer Ik Een Tweede Windows
Video: How to Dual Boot Windows 7 and Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om meerdere Windows-besturingssystemen op een enkele harde schijf correct te installeren, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Als u niet het juiste algoritme volgt, zal een van de systemen niet opstarten.

Hoe installeer ik een tweede Windows
Hoe installeer ik een tweede Windows

Noodzakelijk

Windows-installatieschijven

instructies:

Stap 1

Bereid uw harde schijf voor op meerdere besturingssystemen. Het is beter om de harde schijf in drie delen te splitsen, maar met twee kom je wel uit. Gebruik het programma Partitiebeheer. Voer dit hulpprogramma uit, selecteer Geavanceerde modus en open het menu Wizards. Selecteer "Sectie maken".

Stap 2

Geef de harde schijfpartitie op die in tweeën moet worden gesplitst. Klik volgende". Selecteer de grootte van de toekomstige lokale schijf en het bestandssysteem. Zorg ervoor dat u het selectievakje naast Aanmaken als logisch station aanvinkt. Klik volgende". Sluit het nieuwe venster door op de knop Voltooien te klikken.

Stap 3

Klik op de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen" op de werkbalk. Wacht tot het partitioneringsproces van de harde schijf is voltooid. Plaats de installatieschijf van Windows XP in het station en start de computer opnieuw op.

Stap 4

Druk op de F8-toets en kies ervoor om op te starten vanaf het dvd-station. Wanneer het menu voor het selecteren van een station voor het installeren van Windows XP wordt geopend, geeft u station D of een andere partitie dan station C op. Dit is een verplichte regel, omdat XP-opstartbestanden nog steeds naar station C worden geschreven. Voer de installatie van Windows XP uit zoals gewoonlijk.

Stap 5

Begin nu met het installeren van het besturingssysteem Windows Vista of Seven. Dit systeem moet worden geïnstalleerd op schijf C. Bereid dit gedeelte van tevoren voor op het installeren van een nieuw besturingssysteem. De grootte mag niet minder zijn dan 20 GB. Formatteer deze partitie niet omdat deze al de opstartbestanden van Windows XP bevat.

Stap 6

Nadat de installatie van het tweede besturingssysteem is voltooid, worden er twee items weergegeven wanneer de computer opstart. Een daarvan is Windows 7 (Vista) en de andere is "Vorige versie van Windows". Onthoud dat u de mogelijkheid verliest om beide systemen te starten als u de C-schijf formatteert.

Aanbevolen: