Hoe Een Tweede Systeem Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tweede Systeem Op Een Computer Te Installeren
Hoe Een Tweede Systeem Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Tweede Systeem Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Tweede Systeem Op Een Computer Te Installeren
Video: How to Install Two Operating Systems on a Desktop Computer or Laptop 💻💽🤔 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers moeten voor een of ander doel in verschillende besturingssystemen werken. Om deze taak uit te voeren, kunt u beide besturingssystemen op één harde schijf installeren.

Hoe een tweede systeem op een computer te installeren
Hoe een tweede systeem op een computer te installeren

Noodzakelijk

  • - OS-installatieschijven;
  • - twee harde schijven.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste optie is om besturingssystemen op verschillende harde schijven te installeren. Het voordeel van deze methode is dat u elk paar besturingssystemen kunt installeren. U hoeft geen opstartsectoren te configureren of soortgelijke manipulaties uit te voeren. Uiteraard is het alleen geschikt voor gebruikers die over twee of meer harde schijven beschikken. Sanach, ontkoppel alle harde schijven behalve één. Plaats de installatieschijf van het eerste besturingssysteem in de drive en zet de pc aan.

Stap 2

Voer Windows Setup uit. Selecteer de harde schijfpartitie waar dit systeem zich zal bevinden. Formatteer deze indien nodig. Configureer aanvullende OS-instellingen. Wacht tot de installatie van het eerste besturingssysteem op de geselecteerde harde schijf is voltooid. Installeer de juiste stuurprogramma's en configureer de functies die voor u belangrijk zijn.

Stap 3

Sluit uw computer af en koppel de eerste harde schijf los. Sluit de tweede harde schijf aan. Vervang de installatieschijf door een met een ander systeem. Zet uw computer aan en installeer een tweede exemplaar van Windows. Volg de procedures in de vorige stap na het voltooien van de installatie van het nieuwe systeem. Sluit uw computer af en sluit de eerste harde schijf opnieuw aan.

Stap 4

Je hebt nu twee besturingssystemen, elk op een aparte harde schijf. Nadat u de computer hebt aangezet, houdt u de F8-toets ingedrukt (verschillende moederbordmodellen kunnen verschillende functietoetsen hebben). Na een tijdje verschijnt er een venster met een lijst met apparaten waarvandaan het downloaden kan worden voortgezet. Dit zijn meestal harde schijven en dvd-stations die op uw computer zijn aangesloten.

Stap 5

Om het vereiste besturingssysteem te starten, selecteert u de harde schijf waarop het is geïnstalleerd en drukt u op de Enter-toets. Als je een van de systemen veel vaker gebruikt, open dan het BIOS-menu en stel de opstartprioriteit in vanaf de gewenste harde schijf.

Aanbevolen: