Eén Besturingssysteem Afsluiten?

Inhoudsopgave:

Eén Besturingssysteem Afsluiten?
Eén Besturingssysteem Afsluiten?

Video: Eén Besturingssysteem Afsluiten?

Video: Eén Besturingssysteem Afsluiten?
Video: Samsung Galaxy Tab 4: apps helemaal afsluiten 2024, Mei
Anonim

Soms kan een gebruiker op één computer twee besturingssystemen hebben geïnstalleerd, die elk voor specifieke doeleinden worden gebruikt. Maar het komt voor dat er een tijdje geen behoefte is aan een van de besturingssystemen, maar er zal in de toekomst zeker veel vraag naar zijn. Het probleem kan worden opgelost door het tweede besturingssysteem uit te schakelen.

Eén besturingssysteem afsluiten?
Eén besturingssysteem afsluiten?

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op "Mijn Computer". Er verschijnt een venster over uw computer, waar u ook enkele instellingen kunt selecteren. U hebt de optie Geavanceerd nodig. Selecteer voor Windows 7 Geavanceerde systeeminstellingen.

Stap 2

Hierdoor wordt het venster Systeemeigenschappen geopend. Het zal verschillende secties hebben. Zoek het gedeelte 'Opstarten en herstellen', in de rechterbenedenhoek waarvan er een knop 'Opties' is. Klik met de muis op deze knop. Het venster Opstarten en herstellen verschijnt.

Stap 3

Eerst moet u uw primaire besturingssysteem selecteren. Het bovenste gedeelte van het venster heet "Het besturingssysteem laden". Klik met de linkermuisknop op de pijl onder in het venster. Er verschijnt een lijst met de besturingssystemen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Selecteer in deze lijst degene die als de belangrijkste zal worden gebruikt. De rest van de besturingssystemen worden uitgeschakeld.

Stap 4

Zoek verder in dit venster de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven". Er is een selectievakje naast de regel geselecteerd. Haal het vinkje weg en klik vervolgens op OK. Klik in het volgende venster op "Toepassen" en vervolgens - OK. De instellingen die u hebt geselecteerd, worden nu opgeslagen.

Stap 5

Start je computer opnieuw op. U zult zien dat het keuzemenu van het besturingssysteem niet meer verschijnt. Het start gewoon het besturingssysteem op dat u als het belangrijkste hebt gekozen. Het tweede besturingssysteem wordt dus niet van uw computer verwijderd, maar gewoon uitgeschakeld. De computer werkt alsof u maar één besturingssysteem heeft.

Stap 6

Het herstellen van de mogelijkheid om een tweede besturingssysteem te selecteren is eenvoudig. Om dit te doen, vinkt u het vakje aan naast de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven", en het tweede besturingssysteem is weer beschikbaar.

Aanbevolen: