Een Schijf Afsluiten Voor Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Schijf Afsluiten Voor Schrijven
Een Schijf Afsluiten Voor Schrijven

Video: Een Schijf Afsluiten Voor Schrijven

Video: Een Schijf Afsluiten Voor Schrijven
Video: Hoe repareer je een stofzuiger met je eigen handen? Stofzuiger reparatie 2024, April
Anonim

Schijffinalisatie of finalisatie wordt uitgevoerd bij het opnemen van cd's in audioschijfformaat. Deze procedure is absoluut noodzakelijk, zodat er geen onnodige nummers aan uw schijf worden toegevoegd, wat kan leiden tot een slechte lezing van de rest van de nummers op het medium.

Een schijf afsluiten voor schrijven
Een schijf afsluiten voor schrijven

Noodzakelijk

CDBurnerXP-software

instructies:

Stap 1

Voor opnameschijven wordt altijd aanbevolen om gratis analogen van grote softwarepakketten te gebruiken, die de gebruiker vaak niet hoeft te installeren. Een dergelijk programma voor het branden van cd's is CDBurnerXP, waarvan de distributie kan worden gedownload van de officiële website https://www.cdburnerxp.se. Klik op de geladen pagina op de grote knop Gratis downloaden.

Stap 2

Na installatie verschijnt er een snelkoppeling op het bureaublad, die moet worden gestart. Het hoofdvenster van het programma verschijnt voor u. Selecteer het item Audioschijf om mp3- of flac-bestanden te branden. In het volgende venster moet je de bestanden vinden die je wilt branden en ze naar het blok van je lege schijf verplaatsen. Klik op de knop "Toevoegen" of gebruik de ingedrukte linkermuisknop.

Stap 3

Nadat u een groep bestanden hebt toegevoegd, kijkt u naar de schijfstatusbalk, als deze van groen in rood is veranderd - er zijn nogal wat bestanden, sommige moeten worden verwijderd. Onthoud dat u gecomprimeerde bestanden converteert naar het standaard cd-formaat. Verwijder enkele composities totdat er een groene streep verschijnt.

Stap 4

Plaats een lege schijf in de lade en klik op de knop "Branden" in het programmavenster. In het geopende venster moet u aanvullende opnameparameters opgeven: opnamesnelheid, aantal exemplaren, enz. Een van de laatste opties die u moet selecteren, is "Schijf beëindigen". Vink het vakje naast dit item aan en klik op de knop "Schijf branden".

Stap 5

Binnen een paar seconden beginnen de bestanden zich voor te bereiden op het branden op een lege cd. Het opnameproces kan enkele minuten tot enkele tientallen duren (het hangt allemaal af van de geselecteerde snelheid). De ideale snelheid voor het branden van cd's wordt als de laagste snelheid beschouwd, maar in sommige gevallen is de gebruiker ongeduldig om naar een vers gebrande schijf te luisteren, waardoor dergelijke schijven vaak niet werken.

Aanbevolen: