Hoe U Uw Computer Volgens Een Schema Kunt Afsluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Volgens Een Schema Kunt Afsluiten
Hoe U Uw Computer Volgens Een Schema Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Volgens Een Schema Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Volgens Een Schema Kunt Afsluiten
Video: Linux-handleiding voor beginners 2023, Maart
Anonim

Het op tijd afsluiten van de computer is een redelijk handige functie in het Windows-besturingssysteem. De gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken dat de thuiscomputer de hele nacht zal werken en dat de werkcomputer in het weekend of op feestdagen aan blijft.

Hoe u uw computer volgens een schema kunt afsluiten
Hoe u uw computer volgens een schema kunt afsluiten

instructies:

Stap 1

Bij het configureren van de automatische uitschakeling van de computer, kunt u de uitschakeltijd en de werkingsfrequentie van deze functie instellen, maar er is één voorwaarde: er moet ten minste één met een wachtwoord beveiligde account op uw computer worden aangemaakt. Als u de enige gebruiker van uw thuis-pc bent, zult u er mee moeten dealen dat u met een wachtwoord moet inloggen.

Stap 2

Om een account en wachtwoord aan te maken, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start en selecteert u de categorie Gebruikersaccounts. Klik op het pictogram met dezelfde naam en selecteer het item "Computerbeheerder". Selecteer in het geopende venster de taak "Wachtwoord maken". Voer een wachtwoord in dat u kunt onthouden in het eerste veld, bevestig het in het tweede veld. Het tooltip-veld is optioneel. Klik op de knop "Wachtwoord maken".

Stap 3

Open het onderdeel Geplande taken. Dit kan op verschillende manieren. Ga naar het "Configuratiescherm" in de categorie "Prestaties en onderhoud" en klik op het bijbehorende pictogram. Of vouw in het menu "Start" alle programma's uit, selecteer de map "Standaard", de submap "Systeem" en klik op het pictogram "Geplande taken" in het submenu. Er wordt een nieuw venster geopend.

Stap 4

Selecteer het pictogram Taak toevoegen om de Wizard Taakplanning op te roepen. De lijst met programma's die door de wizard wordt aangeboden, bevat niet de toepassing die u nodig hebt, dus geef zelf het pad ernaartoe. Klik op de knop "Bladeren", selecteer de Windows-map, de submap system32 en zoek het bestand shutdown.exe. Geef op het volgende niveau een naam aan uw taak, bijvoorbeeld "Computer afsluiten volgens schema". Geef aan hoe vaak de computer deze taak moet uitvoeren door een markering in het vereiste veld te plaatsen (dagelijks, wekelijks, eenmaal, enzovoort).

Stap 5

Geef het tijdstip op waarop de computer moet worden uitgeschakeld en bepaal hoe vaak deze dit moet doen (constant, alleen op weekdagen of op de door u opgegeven dag). Stel in het veld "Startdatum" de dag, de maand en het jaar in met behulp van de vervolgkeuzelijst of laat de huidige datum standaard ingesteld door de "Wizard". Voer vervolgens uw systeemwachtwoord in en bevestig het. Voordat u de toewijzing van de taak voltooit, stelt u de markering in het vak "Geavanceerde opties instellen" in. Klik op de knop Voltooien.

Stap 6

In het geopende venster opent u het tabblad "Taak" en voegt u het veld "Uitvoeren" toe zonder haakjes, aanhalingstekens of komma's [spatie], [-], [s]. Voorbeeldinvoer: C: /WINDOWS/system32/shutdown.exe -s. Klik op de knop "Toepassen", voer uw acties in en bevestig deze met het systeemwachtwoord, klik op de knop OK om het venster te sluiten. Er wordt een nieuwe taak toegevoegd en uw computer wordt volgens schema afgesloten.

Populair per onderwerp