Hoe U Uw Computer Op Een Bepaald Tijdstip Kunt Afsluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Op Een Bepaald Tijdstip Kunt Afsluiten
Hoe U Uw Computer Op Een Bepaald Tijdstip Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Op Een Bepaald Tijdstip Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Op Een Bepaald Tijdstip Kunt Afsluiten
Video: Clickx 226 - workshop Taakplanner 2024, April
Anonim

De functie om uw computer op een bepaald tijdstip uit te schakelen is erg handig. U kunt het zonder zorgen overlaten om muziek of films te downloaden of andere langetermijnacties uit te voeren waarvoor uw directe deelname niet vereist is. Na een bepaalde tijd schakelt de computer zichzelf uit. Het enige dat nodig is, is een paar instellingen op te geven.

Hoe u uw computer op een bepaald tijdstip kunt afsluiten
Hoe u uw computer op een bepaald tijdstip kunt afsluiten

instructies:

Stap 1

Het uitschakelen van de computer op een bepaald tijdstip is toegestaan door speciale programma's die timers worden genoemd of, minder vaak, alarmen. In de regel zijn het schema van hun werk en de interface vrij eenvoudig, omdat het afsluiten van de computer verre van de moeilijkste taak is. Maar toch zijn er soms timerprogramma's die als professionele oplossingen voor dit probleem kunnen worden beschouwd. Bijvoorbeeld het gratis hulpprogramma PowerOff. Download het en voer het uit op het systeem.

Stap 2

Om uw computer op een bepaald tijdstip uit te schakelen met PowerOff, selecteert u het veld "Tijd om te starten" bovenaan het venster. Voer vervolgens de tijd in door de uren en minuten op te geven. Selecteer hieronder de actie van de computer: afsluiten. Naast een eenmalige afsluiting heeft het programma nog veel andere instellingen, bijvoorbeeld het afsluiten van de computer volgens een schema, bij het bereiken van de processorbelasting, aan het einde van het afspelen van muziek of tijdens een lange inactieve verbinding met de internetten.

Stap 3

Daarnaast kun je ook de functionaliteit van sommige spelers gebruiken. Als u bijvoorbeeld via de Aimp-speler naar muziek op uw computer luistert, kunt u uw computer op een bepaald moment uitschakelen en zonder extra software te installeren. Ga hiervoor naar het menu van de speler en selecteer de opdracht "Computer auto shutdown".

Stap 4

Plaats in het geopende venster een keuze in het veld "Computer auto shutdown". Selecteer vervolgens een actie (afsluiten, overschakelen naar slaapmodus) en een teken van het optreden ervan (op tijd, aan het einde van het afspelen van bestanden). Klik dan hieronder op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Aanbevolen: