Computer Afsluiten Met Timer

Inhoudsopgave:

Computer Afsluiten Met Timer
Computer Afsluiten Met Timer

Video: Computer Afsluiten Met Timer

Video: Computer Afsluiten Met Timer
Video: Setting a Shutdown Timer with Command prompt 2024, April
Anonim

Er zijn veel timerprogramma's voor het afsluiten van computers. De timer in automatische modus zet de computer voor u uit op de afgesproken tijd. U hoeft alleen een timer in te stellen om de computer uit te schakelen en een opdracht aan het programma te geven. Er rijzen echter vragen die te maken hebben met de installatie en configuratie van een dergelijk programma. Om deze bewerking correct uit te voeren, moet u zich aan een bepaald algoritme houden.

Computer afsluiten met timer
Computer afsluiten met timer

Noodzakelijk

PC, SC offtimer-programma

instructies:

Stap 1

Het SC offtimer-programma helpt bij het automatisch afsluiten van de computer. Download dit programma eerst van internet. Het programma heeft momenteel geen officiële website en wordt volledig gratis verspreid. Daarom zal het mogelijk zijn om het zonder problemen te vinden. Het programma is alleen bedoeld voor het Windows-besturingssysteem. Het werkt niet op een systeem als Linux.

Stap 2

Voer het programma uit. Het vereist geen installatie. Pak het archief uit in een willekeurige map en dubbelklik op het uitvoerbare bestand van het programma. Er verschijnt een klein menu voor u, waarin de parameters voor automatisch afsluiten worden geconfigureerd. De huidige tijd wordt weergegeven in de linkerbovenhoek. U ziet ook de kolom "Computer uitschakelen bij". Stel de tijd in waarop de computer automatisch moet afsluiten. De parameterinstelling is beschikbaar met een nauwkeurigheid van uren en minuten.

Stap 3

Klik op het tabblad "Timer inschakelen". Het programma wordt gestart en na het verstrijken van de tijd wordt de computer automatisch uitgeschakeld. Om te voorkomen dat het programma uw werk verstoort, klikt u op het tabblad "Minimaliseren". Het programmapictogram wordt weergegeven in het systeemvak. Wanneer u de muiscursor over dit pictogram beweegt, wordt de resterende tijd weergegeven totdat de computer automatisch wordt uitgeschakeld.

Stap 4

Als u tijdens het automatisch afsluiten toepassingen uitvoert, zal het programma alles met geweld sluiten en wordt de informatie niet opgeslagen. In dit geval kunnen verschillende systeemfouten optreden, die vervolgens de volledige werking van het besturingssysteem kunnen verstoren. Probeer daarom een automatische uitschakeling in het programma in te stellen wanneer alle programma's zijn afgesloten en de informatie is opgeslagen.

Stap 5

Het is ook vermeldenswaard dat SC offtimer 5 seconden voor het afsluiten een aftelvenster weergeeft. Gedurende deze periode is het mogelijk om het afsluiten van de computer te voorkomen. U zult geen problemen meer hebben met het automatisch afsluiten van uw computer, aangezien dit programma voor een dag of voor de hele week kan worden geconfigureerd.

Aanbevolen: