Hoe U Uw Computer Snel Kunt Afsluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Snel Kunt Afsluiten
Hoe U Uw Computer Snel Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Snel Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Snel Kunt Afsluiten
Video: HOE U UW WINDOWS 10-COMPUTER KUNT OVERWINTEREN #// 2021 2024, Mei
Anonim

Onjuist afsluiten van de computer kan systeemfouten veroorzaken. De gebruiker moet leren hoe hij de pc correct kan afsluiten. Omdat deze bewerking op verschillende manieren kan worden uitgevoerd, blijft het alleen om de actieoptie te kiezen die sneller en gemakkelijker lijkt.

Hoe u uw computer snel kunt afsluiten
Hoe u uw computer snel kunt afsluiten

instructies:

Stap 1

De standaardmanier om het besturingssysteem af te sluiten en de computer uit te schakelen, duurt niet lang: klik op de knop "Start" of de Windows-toets op de taakbalk en selecteer "Afsluiten" in het menu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Klik daarin op de knop "Afsluiten". De computer wordt afgesloten.

Stap 2

Een andere manier: open Taakbeheer door op de sneltoets Ctrl, alt="Afbeelding" en Del te drukken, of klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer "Taakbeheer" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Shutdown" en klik op het subitem "Shutdown". Bevestig de bewerking, de computer wordt uitgeschakeld.

Stap 3

Sommige toetsenborden hebben knoppen om de computer uit te zetten en in de slaapstand te zetten. Installeer het juiste toetsenbordstuurprogramma dat bij uw hardware is geleverd om deze functie te gebruiken. Om uw computer uit te zetten, drukt u eenmaal op de speciale afsluitknop op uw toetsenbord.

Stap 4

Als u het onderdeel Geplande taken gebruikt, kunt u de computer helemaal niet zelf uitschakelen. Het stopt automatisch met werken op het door u opgegeven tijdstip. Om dit onderdeel te gebruiken, vouwt u in het menu "Start" alle programma's uit, zoekt u in de map "Accessoires" de submap "Systeem" en klikt u op het item "Geplande taken". Klik in het geopende venster op het pictogram "Taak toevoegen" en wijs de taak shutdown.exe toe volgens de instructies van de "wizard".

Stap 5

Probeer de aan/uit-knop op het voorpaneel van de systeemeenheid of de aan/uit-knop op de achterwand niet te gebruiken om de computer uit te schakelen. Ze kunnen alleen worden gebruikt in noodgevallen wanneer de computer niet kan worden uitgeschakeld met een van de hierboven beschreven methoden.

Aanbevolen: