Hoe U Uw Computer Automatisch Kunt Afsluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Automatisch Kunt Afsluiten
Hoe U Uw Computer Automatisch Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Automatisch Kunt Afsluiten

Video: Hoe U Uw Computer Automatisch Kunt Afsluiten
Video: Computer automatisch afsluiten windows 10 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft een speciaal onderdeel dat tot doel heeft taken uit te voeren die door de gebruiker zijn gepland, volgens het schema dat hij ook maakt. Er is ook een hulpprogramma in dit besturingssysteem dat de procedure voor het afsluiten van het systeem start. Door de mogelijkheden van deze twee programma's te combineren, kunt u een automatische uitschakeling van uw computer plannen volgens een schema.

Hoe u uw computer automatisch kunt afsluiten
Hoe u uw computer automatisch kunt afsluiten

instructies:

Stap 1

Als u de computer na een bepaalde tijd slechts eenmalig hoeft af te sluiten, hoeft u de taakplanner niet te gebruiken. Het shutdown-hulpprogramma heeft een eigen timer, waarmee u de gewenste vertraging voor het starten van de afsluitprocedure kunt instellen. Als u Windows XP hebt geïnstalleerd, gebruikt u het dialoogvenster voor het starten van het programma om dit hulpprogramma op te roepen.

Stap 2

Druk op de Win-knop en zoek en klik in het hoofdmenu op het item "Uitvoeren". Typ in het venster van het dialoogvenster dat verschijnt de opdracht shutdown en voeg twee toetsen / s / t toe na een spatie. Zet dan nog een spatie en geef de tijd aan waarna de computer moet worden uitgeschakeld. De tijd voor dit programma moet in seconden worden ingesteld - bijvoorbeeld shutdown / s / t 600.

Stap 3

Klik op de OK-knop en de timer begint de resterende tijd te tellen tot het uitschakelen.

Stap 4

In Windows 7 en Vista kunt u het doen zonder het dialoogvenster voor het starten van het programma. Open het hoofdmenu en begin onmiddellijk met het invoeren van de opdracht - u ziet alles wat u in het zoekveld hebt getypt. Aan het einde van het item verschijnt een enkele regel in de lijst met zoekresultaten, waarin de opgegeven opdracht wordt gedupliceerd - klik erop en het aftellen begint.

Stap 5

Als u het afsluiten van uw computer voor een bepaalde datum moet plannen of dit regelmatig moet doen, volgens een schema, wijst u het afsluithulpprogramma toe aan de taakplanner. In Windows 7 is toegang heel eenvoudig: druk op Win en typ "plan" - de link om de applicatie te starten staat in de eerste regel met zoekresultaten. Om in Windows XP naar de gewenste link te zoeken, opent u de sectie "Alle programma's" in het hoofdmenu, gaat u naar de subsectie "Standaard" en van daaruit naar de sectie "Service". De link om de planner uit te voeren wordt hier Geplande taken genoemd.

Stap 6

Zoek en klik in de Taakplanner van Windows 7 op de opdracht "Een eenvoudige taak maken" in de rechterkolom. Vul het veld "Naam" in in de wizard die start en klik op de knop "Volgende".

Stap 7

Kies uit zeven opties de vereiste frequentie voor het starten van het hulpprogramma voor het afsluiten van de computer en klik nogmaals op "Volgende". In het volgende formulier moet u de tijd en het totale aantal lanceringen van deze applicatie specificeren. Klik in dit formulier nogmaals op de knop "Volgende" en herhaal de klik in de volgende, zonder iets in de instellingen te wijzigen.

Stap 8

Open het zoekvenster voor de gewenste toepassing met de knop "Bladeren" en zoek het bestand shutdown.exe in de map System32 van de systeemmap van het besturingssysteem. Typ / s in het vak Argumenten toevoegen en klik nogmaals op Volgende. Klik in de volgende vorm van de wizard op "Voltooien" en de taakplanner begint te werken volgens het schema dat u hebt gemaakt.

Stap 9

In Windows XP worden taken anders gemaakt. Nadat u de planner heeft gestart, klikt u op de regel "Taak toevoegen" en zoekt u in het eerste wizardformulier dat verschijnt het bestand dat in de vorige stap is gespecificeerd - het zoekvenster en hier wordt het geopend met de knop "Bladeren".

Stap 10

Klik op de knop "Volgende", voer de naam in van de taak die wordt gemaakt en selecteer de frequentie van uitvoering. Na de volgende klik op het opschrift "Volgende", stelt u de exacte tijd, dag, datum en andere tijdparameters in en klikt u opnieuw op "Volgende".

Stap 11

Voer het gebruikerswachtwoord tweemaal in, als het voor uw account bestaat, klik op "Volgende" en vink het vakje "Geavanceerde opties instellen …" aan. Klik op de knop "Voltooien".

Stap 12

Voeg in het veld "Uitvoeren" de toets / s toe, gescheiden door een spatie, aan het item dat er al is en klik op OK. Hiermee is de procedure voltooid.

Aanbevolen: