Computer Afsluiten Configureren

Inhoudsopgave:

Computer Afsluiten Configureren
Computer Afsluiten Configureren

Video: Computer Afsluiten Configureren

Video: Computer Afsluiten Configureren
Video: PC BIOS Settings 2024, April
Anonim

Het installeren van nieuwe programma's, het downloaden van bestanden van internet en andere acties en bewerkingen kan tijdrovend zijn. Maar het is helemaal niet nodig om te wachten op de voltooiing van de toegewezen taken, uw kostbare tijd en elektriciteit te verspillen. Elke Windows-gebruiker kan een automatische uitschakeling van de computer configureren met behulp van de ingebouwde planner.

Computer afsluiten configureren
Computer afsluiten configureren

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start", klik vervolgens op het gedeelte "Alle programma's" en selecteer het gedeelte "Accessoires" in de lijst die wordt geopend. Selecteer in het submenu de sectie "Service" en klik op de knop "Geplande taken". Het plannervenster wordt geopend, waarin u de optie "Taak toevoegen" ziet. Klik erop om de wizard Nieuwe taakplanning te starten.

Stap 2

Klik op "Volgende" en door op "Bladeren" te klikken, opent u Verkenner. Geef de toepassing op die de planner op het opgegeven tijdstip moet starten. Aangezien u het afsluiten van de computer wilt configureren, moet u de map WINDOWS in het Verkenner-venster zoeken en in deze map naar de subsectie System32 gaan. Zoek het bestand shutdown.exe in deze map, selecteer het en klik op "Openen".

Stap 3

Nadat u een toepassing hebt geselecteerd om uit te voeren, geeft u het nieuwe script een naam (bijvoorbeeld afsluiten). Stel in hetzelfde venster het tijdstip in waarop de taak moet worden uitgevoerd en de regelmaat - deze moet dagelijks of eenmalig worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld wilt dat de computer zichzelf elke dag afsluit, ongeacht of u in de buurt bent of niet, stelt u de dagelijkse uitvoering van het script in op 00:00 uur.

Stap 4

Als u wilt dat de computer alleen op weekdagen automatisch wordt uitgeschakeld, vinkt u de optie "alleen op weekdagen" aan. Klik op Volgende, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en voltooi het maken van de taak door op Voltooien te klikken.

Stap 5

U ziet het plannervenster op het scherm verschijnen. Voer in dit venster de opdracht in die uw script aanzet tot actie: C: / WINDOWSsystem32shutdown.exe –s. Met deze opdracht worden niet-opgeslagen gegevens opgeslagen voordat de computer wordt uitgeschakeld.

Stap 6

Zet het selectievakje "Alleen uitvoeren wanneer ingelogd" in de instellingen. Nu zal uw computer zichzelf afsluiten, zelfs als u niet in de gelegenheid bent om het zelf te doen.

Aanbevolen: