Een Regel Toevoegen Aan Het Hosts-bestand

Inhoudsopgave:

Een Regel Toevoegen Aan Het Hosts-bestand
Een Regel Toevoegen Aan Het Hosts-bestand

Video: Een Regel Toevoegen Aan Het Hosts-bestand

Video: Een Regel Toevoegen Aan Het Hosts-bestand
Video: Edit Hosts File in Windows 7 2024, April
Anonim

Besturingssystemen uit de Windows-serie hebben een aantal bestanden die een specifieke taak uitvoeren, bijvoorbeeld hosts. Dit bestand heeft geen extensie en is gepositioneerd als een tekstdocument. Het is ontworpen om lijsten op te slaan met domeinen die de toegang tot internet worden ontzegd.

Een regel toevoegen aan het hosts-bestand
Een regel toevoegen aan het hosts-bestand

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Om het hosts-bestand te vinden, moet u Windows Verkenner openen, naar de hoofdmap van het systeemstation gaan en de map openen langs het volgende pad: WindowsSystem32Driversetc. Het bestand wordt gestart door erop te dubbelklikken. Selecteer in het geopende venster het programma waarmee dit document wordt geopend. Het wordt aanbevolen dat u een teksteditor gebruikt, zoals Kladblok of Kladblok.

Stap 2

In het document dat wordt geopend, ziet u een lijst met domeinen die door u of door het systeem zijn ingevoerd. Een standaardlijst bestaat meestal uit meerdere regels: ten eerste regels die beginnen met de tekens "#", en ten tweede de adressen zelf (via de waarde 127.0.0.1).

Stap 3

Als het document niet kan worden geopend met standaardprogramma's, is het raadzaam om de bestandseigenschappen te wijzigen. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Eigenschappen". Schakel in het venster dat verschijnt het vinkje uit bij "Alleen lezen" en klik op de knoppen "Toepassen" en "OK".

Stap 4

Om uw eigen regel toe te voegen door een uitzondering te maken voor een specifieke site, kopieert u de regel "127.0.0.1 localhost" en plakt u deze op de volgende regel (druk op de Enter-toets). De localhost-waarde moet worden gewijzigd in het domein van de geblokkeerde site. De regel ziet er dus als volgt uit: 127.0.0.1 site.ru. In sommige gevallen moet het domein worden voorafgegaan door www - deze regel is typisch voor oudere sites.

Stap 5

Druk nu op de sneltoets Ctrl + S om uw bewerkingen op te slaan in het hosts-bestand. Start uw computer opnieuw op als u de werking van dit bestand wilt testen. Om een site te deblokkeren, moet u de hele regel met de naam van het domein uit dit bestand verwijderen. Na het verwijderen van een specifiek adres, treedt het probleem op dat een dergelijk bestand niet kan worden opgeslagen. In dit geval moet u het bestand volledig verwijderen en uw computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: