Hoe Verander Ik Hosts In Windows 7?

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Ik Hosts In Windows 7?
Hoe Verander Ik Hosts In Windows 7?

Video: Hoe Verander Ik Hosts In Windows 7?

Video: Hoe Verander Ik Hosts In Windows 7?
Video: Edit Hosts File in Windows 7 2024, Mei
Anonim

Het hosts-bestand wordt gebruikt in Windows-besturingssystemen om de toegang tot ongewenste internetbronnen te beperken. Om het in Windows 7 te bewerken, moet de gebruiker beheerdersrechten hebben, die kunnen worden verkregen via de opdrachtregel of een teksteditor die op het systeem is geïnstalleerd.

Hoe verander ik hosts in Windows 7?
Hoe verander ik hosts in Windows 7?

Hosts wijzigen op de opdrachtregel

Voer het opdrachtpromptprogramma uit op het systeem. Ga hiervoor naar "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires". Klik daarna met de linkermuisknop op het item "Opdrachtregel". Selecteer in de lijst met opties die verschijnt "Als administrator uitvoeren". Voer indien nodig het vereiste wachtwoord in als u een gast- of standaardgebruikersaccount gebruikt. Er verschijnt een zwart venster voor u, waarin u de opdracht Kladblok C: / Windows / System32 / drivers / etc / hosts moet invoeren. Na correcte invoer verschijnt het editorvenster "Kladblok" voor u, dat wordt geopend met beheerdersrechten die nodig zijn om het document te wijzigen en te bewerken.

Pas het bestand aan volgens uw vereisten. Om een ongewenste bron toe te voegen om te bezoeken, voert u een regel in zoals "127.0.0.1 site_address", waarbij 127.0.0.1 de toegang tot de site vanaf de huidige computer blokkeert, en "site_address" het internetadres is van de bron waartoe u de toegang wilt blokkeren.

Een bestand rechtstreeks openen vanuit een editorvenster

U kunt het hosts-bestand ook openen zonder de opdrachtregel te gebruiken. Ga hiervoor naar "Start" - "Deze computer" - "Lokale schijf C:". Selecteer Windows - System32 in de lijst met mappen. Zoek in de lijst met programma's die verschijnt een bestand met de naam Kladblok (notepad.exe). Klik met de rechtermuisknop op het document en selecteer "Als administrator uitvoeren". Voer indien nodig het wachtwoord voor het beheerdersaccount in het systeem in en klik op "OK". Het venster "Kladblok" verschijnt voor u. Ga naar het menu "Bestand" - "Openen".

Ga via de geopende map naar de map "Computer" - "Lokale schijf C:" - Windows - System32 - stuurprogramma's - enz. Selecteer hosts in de lijst met bestanden en begin met het bewerken ervan. Nadat u de nodige wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op "Bestand" - "Opslaan". Als u het hosts-bestand niet in de opgegeven map kunt vinden, gebruikt u de schakelaar "Alle bestanden" die beschikbaar is in de rechterbenedenhoek van het venster "Openen" onmiddellijk na de regel "Bestandsnaam".

U kunt het hosts-bestand ook bewerken onder het beheerdersaccount via de "Verkenner". Klik op "Start" - "Deze computer" en ga vervolgens naar "Lokale schijf C:" - Windows - System32 - stuurprogramma's - enz. Als het bestand niet in de lijst verschijnt, ga dan naar Extra - Mapopties. Selecteer het tabblad Weergave en klik vervolgens op Verborgen bestanden weergeven. Klik op "OK" om de wijzigingen toe te passen. Klik daarna met de rechtermuisknop op het hosts-bestand en selecteer het menu "Openen met".

Aanbevolen: