Hoe Maak Je Een Grote Afdruk

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Grote Afdruk
Hoe Maak Je Een Grote Afdruk

Video: Hoe Maak Je Een Grote Afdruk

Video: Hoe Maak Je Een Grote Afdruk
Video: Hoe groot kan ik mijn foto afdrukken? 2024, Maart
Anonim

Mensen met zichtproblemen ervaren al aanzienlijke problemen in het dagelijks leven, en met de betrokkenheid van een computer in het dagelijks leven zijn hun problemen alleen maar verergerd. Lang voor een lichtgevende monitor blijven en in kleine lettertjes lezen overbelast de ogen. Om te voorkomen dat het zicht nog sneller verslechtert, is het soms voldoende om het lettertype alleen maar groter te maken.

Grote lettertjes is een must voor sommige mensen
Grote lettertjes is een must voor sommige mensen

instructies:

Stap 1

Meestal hebben kleine lettertypen last van fabrikanten van verschillende sites. Hoe hoger de resolutie van monitoren (en de technologie ontwikkelt zich voortdurend en verbetert), hoe kleiner het lettertype eruit zal zien. Het is geen wonder dat oude sites die er een paar jaar geleden nog redelijk uitzagen, tegenwoordig nauwelijks leesbaar zijn, zelfs niet door mensen met 100% gezichtsvermogen, laat staan vierogige mensen.

Stap 2

Maar de situatie is niet hopeloos, de oplossing blijkt zo simpel dat je voor altijd vergeet wat problemen met kleine letters op een aparte pagina zijn. Klik met de muis op een vrije ruimte van de geopende pagina, houd de CTRL-toets op het toetsenbord ingedrukt en rol het muiswiel langzaam in de ene en de andere richting. Het lettertype wordt groter of kleiner. Kies de optimale maat en laat het zo. Het mooie van deze methode is dat de computer het lettertype alleen in het geopende tabblad van het actieve venster verandert en onthoudt. De volgende keer dat u de site opent, hoeft u het lettertype niet meer te manipuleren.

Stap 3

Als u tekst schrijft of leest in een van de bewerkingsprogramma's en deze is niet groot genoeg voor u, selecteert u het gewenste gedeelte van de tekst, selecteert u bovenaan de lettergrootte die u nodig heeft. U kunt het lettertype op deze manier een oneindig aantal keren vergroten en verkleinen.

Stap 4

Fotografen en ontwerpers hebben soms ook een groter lettertype nodig dan het grafische programma hen kan bieden. Dit is niet moeilijk. Schrijf de gewenste tekst in het grootst mogelijke lettertype, klik op de tekstlaag en rek de laag uit zoals u gewoonlijk doet. Het lettertype wordt samen met de laag uitgerekt. Bovendien kunt u de hoogte of breedte van het lettertype variëren, afhankelijk van uw voorkeur.

Stap 5

Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om het lettertype te vergroten. Welke het beste bij u past, hangt af van uw doelen en voorkeuren. Als laatste redmiddel kun je de resolutie van de monitor verlagen en wordt alles op je scherm groter. Niet alleen het lettertype.

Aanbevolen: