Hoe Maak Je Een Kleine Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kleine Foto
Hoe Maak Je Een Kleine Foto

Video: Hoe Maak Je Een Kleine Foto

Video: Hoe Maak Je Een Kleine Foto
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, Mei
Anonim

Soms moeten computergebruikers een grote foto verkleinen, bijvoorbeeld om deze als avatar op een forum of als afbeelding voor een blogpost te gebruiken. Dit kan met elke gratis afbeeldingseditor, bijvoorbeeld de standaard Microsoft Paint.

Hoe maak je een kleine foto
Hoe maak je een kleine foto

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" en selecteer Paint in het menu "Alle programma's" - "Accessoires". Klik op de knop "Openen" en klik vervolgens op de foto die u wilt wijzigen. In het bewerkingsmenu of op de werkbalk ziet u de knop Formaat wijzigen.

Stap 2

Kies hoe u het formaat wilt wijzigen - in pixels of als percentage. Geef de gewenste waarden op voor de hoogte en breedte van de afbeelding. U kunt ook de optie Behoud Aspect Ratio selecteren om overmatige beeldvervorming te voorkomen. In dit geval past het automatisch in het ingestelde breedte- of hoogteformaat.

Stap 3

U kunt slechts een deel van de afbeelding verkleinen en vervolgens het overschot bijsnijden. Selecteer het gereedschap "Selecteren" aan de linkerkant en gebruik de muis om de randen van de afbeelding in te stellen. Ga daarna direct naar het resize-menu en geef de gewenste waarden op. Klik vervolgens op de rechter boven- of benedenhoek van de afbeelding en, terwijl u de muis ingedrukt houdt, sleept u de randen en past u ze aan zodat ze in de miniatuurafbeelding passen.

Stap 4

Probeer het formaat van de afbeelding automatisch te wijzigen als u deze bijvoorbeeld als e-mailbijlage wilt verzenden. Selecteer in het menu voor het aanmaken van een nieuw bericht de optie "Bestand bijvoegen". Klik op de map met de afbeelding die u wilt e-mailen en klik erop. Houd de Ctrl-toets ingedrukt om meer dan één foto te selecteren om te verzenden.

Stap 5

Klik op de knop "Afbeeldingsgrootte", die naast de naam van het geüploade bestand staat, en selecteer de optie "Comprimeren voor verzending per e-mail". Als gevolg hiervan ontvangt de ontvanger een brief met kleine foto's als bijlage.

Aanbevolen: