Het Beheerderswachtwoord Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Het Beheerderswachtwoord Uitschakelen?
Het Beheerderswachtwoord Uitschakelen?

Video: Het Beheerderswachtwoord Uitschakelen?

Video: Het Beheerderswachtwoord Uitschakelen?
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Het wachtwoord dat wordt gevraagd wanneer het Windows-besturingssysteem wordt geladen, beschermt informatie op de computer tegen onbevoegde toegang. Wachtwoordbeveiliging is handig op kantoor, maar als de computer thuis is en u de enige gebruiker bent, kan het beheerderswachtwoord worden uitgeschakeld.

Het beheerderswachtwoord uitschakelen?
Het beheerderswachtwoord uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Om het beheerderswachtwoord uit te schakelen, gaat u naar het "Configuratiescherm" met behulp van de menuknop "Start". Als uw configuratiescherm een klassieke uitstraling heeft, klikt u op het pictogram "Gebruikersaccounts". Als het per categorie wordt weergegeven, zoek dan naar dit pictogram in het gedeelte met dezelfde naam. Wanneer het dialoogvenster "Gebruikersaccounts" wordt geopend, selecteert u de taak "Account wijzigen" - een extra venster wordt geopend.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster het pictogram "Computerbeheerder" door er met de linkermuisknop op te klikken. Selecteer Wachtwoord wijzigen in de lijst met taken. Voer in het bovenste veld van het nieuwe venster het wachtwoord in waarmee u eerder in het systeem bent ingelogd. Laat het tweede veld leeg en klik op de knop Wachtwoord wijzigen. Nu zal het besturingssysteem u niet om een wachtwoord vragen wanneer u uw computer opstart.

Stap 3

Als u het wachtwoord later opnieuw wilt instellen, voert u de sectie in voor het wijzigen van de computerbeheerdersaccount met behulp van de methode die wordt beschreven in de eerste en tweede stap. Ga naar het venster met de invoervelden, voer het nieuwe wachtwoord in het eerste veld in, voer hetzelfde wachtwoord nogmaals in het tweede veld in zodat het systeem ervoor zorgt dat u het niet vergeet. Het derde veld kan leeg worden gelaten. Klik op de knop Wachtwoord maken.

Stap 4

Het beheerderswachtwoord is soms niet alleen nodig om toegang te krijgen tot het besturingssysteem. Dit wachtwoord wordt standaard ook gebruikt wanneer de bestandsbeveiligingsfunctie van de schermbeveiliging is ingeschakeld (nadat de schermbeveiliging verschijnt, zijn de bestanden alleen toegankelijk door het beheerderswachtwoord in te voeren). Als u deze functie hebt gebruikt, wordt het beheerderswachtwoord ook uitgeschakeld als u het beheerderswachtwoord uitschakelt. Er is geen aanvullende actie van u vereist.

Aanbevolen: