Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Verwijderen
Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Verwijderen

Video: Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: 3 Ways To Unprotect Excel Sheets: Crack AND Restore Unknown Passwords 2023, Januari-
Anonim

Een vergeten wachtwoord is een hoofdpijn voor elke computereigenaar. Sommige mensen zijn van mening dat het wachtwoord niet kan worden hersteld en geven er de voorkeur aan het hele systeem opnieuw te installeren om het weer werkend te krijgen. Dit is niet het geval - het wachtwoord kan opnieuw worden ingesteld en in dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit moet doen. Als een van de computergebruikers het wachtwoord is vergeten, kan de beheerder het opnieuw instellen en opnieuw aanmaken. Maar wat als de beheerder het wachtwoord is vergeten?

Hoe het beheerderswachtwoord te verwijderen
Hoe het beheerderswachtwoord te verwijderen

Het is nodig

Windows miniPE-editieprogramma

instructies:

Stap 1

U kunt uw wachtwoord wijzigen door in te loggen in de veilige modus. Wanneer de computer opstart, drukt u op F8 en selecteert u in de lijst die verschijnt Veilige modus. Veilige modus heeft een ingebouwd beheerdersaccount, log ermee in. Voor dit account is geen wachtwoord vereist. Ga vervolgens naar Configuratiescherm in het gedeelte Accountbeheer en selecteer de gebruiker voor wie u het wachtwoord wilt wijzigen. Voer een nieuw wachtwoord in en klik op OK. Na het opnieuw opstarten en het normaal opstarten van het systeem, worden de wijzigingen van kracht.

Stap 2

U kunt uw wachtwoord ook wijzigen en opnieuw instellen via de opdrachtregel.

Open "Start", open daarin "Uitvoeren". Voer de opdracht cmd in om een ​​opdrachtprompt te openen. Voer bij de opdrachtprompt de command control userpasswords2 in en druk op enter. U ziet een menu voor het beheren van accounts, groepen en hun wachtwoorden. Selecteer de gebruiker die het wachtwoord moet wijzigen en verwijder het vinkje bij "gebruikersnaam en wachtwoord vereisen". Wijzig vervolgens het wachtwoord in een nieuw. Om uw wachtwoord opnieuw in te stellen maar geen nieuw wachtwoord in te voeren, laat u de wachtwoordsecties leeg.

Stap 3

Als de hulpprogramma's van Windows zelf niet helpen, gebruik dan programma's van derden, bijvoorbeeld een reddingsschijf kan een vergeten beheerdersaccountwachtwoord herstellen (bijvoorbeeld Windows miniPE-editie).

Om de opstartschijf te laten werken, voert u, wanneer u de computer opstart, het BIOS in (met de Del- of Tab-toets) en stelt u de cd in als opstartapparaat. Nadat het schijfprogramma is gestart, gaat u naar het volgende pad: miniPE> Programma's> Systeemwerkset> Wachtwoord vernieuwen. Geef het pad naar de Windows-map op en werk de bestaande gebruikerswachtwoorden bij. Selecteer de gewenste gebruikers uit de voorgestelde lijst en wijzig hun wachtwoorden en bevestig de wijzigingen met de knoppen Installeren en OK. Start opnieuw op en controleer de juistheid van de wijzigingen.

Populair per onderwerp