Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Herstellen
Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Herstellen

Video: Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Herstellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe veilig te maken met behulp van Cardboard 2023, Februari
Anonim

Inloggen op het Windows-besturingssysteem voor verschillende accounts kan worden beveiligd. Het is onwaarschijnlijk dat een vergeten beheerderswachtwoord kan worden hersteld, maar de gebruiker kan proberen het wachtwoord zelf opnieuw in te stellen of een wachtwoordhersteldiskette te gebruiken.

Hoe het beheerderswachtwoord te herstellen
Hoe het beheerderswachtwoord te herstellen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u ruim van tevoren een wachtwoordhersteldiskette maakt. Met zo'n diskette kunt u persoonlijke instellingen en gegevens opslaan, deze wordt slechts één keer voor een account gemaakt en het maakt niet uit of het wachtwoord is gewijzigd sinds de schijf is gemaakt.

Stap 2

Druk op de Windows-toets of de Start-knop en selecteer Configuratiescherm in het menu. Ga in het geopende venster naar de categorie "Gebruikersaccounts". Klik in het deelvenster "Verwante taken" aan de linkerkant van het venster op de link "Wachtwoordhint" (in sommige gevallen is dit de link "Vergeten wachtwoord uitschakelen").

Stap 3

De wizard Wachtwoord vergeten wordt gestart. Plaats een lege diskette in station A, formatteer deze en geef in het venster "Wizard" het huidige wachtwoord op wanneer daarom wordt gevraagd. Zo niet, laat het veld dan leeg. Volg de instructies in het venster totdat de bewerking is voltooid.

Stap 4

Wanneer de noodzaak zich voordoet, bij het opstarten van het systeem na de invoer "Wachtwoord vergeten?" klik op de link "Gebruik een wachtwoordhersteldiskette". De "Wachtwoord Reset Wizard" wordt gestart. Volg de instructies, maak een nieuw wachtwoord voor het beheerdersaccount en gebruik het de volgende keer dat u zich aanmeldt.

Stap 5

Je kunt ook de volgende optie proberen (geschikt voor Windows XP HE en PE). Wanneer het systeem opstart, voert u de waarde "Beheerder" in het veld "Gebruikersnaam" in en laat u het wachtwoordveld leeg.

Stap 6

Roep via de knop "Start" het item "Uitvoeren" op. Voer in het lege veld het commando control userpasswords2 in en druk op de Enter-toets of de OK-knop. Het dialoogvenster Gebruikersaccounts wordt weergegeven.

Stap 7

Ga naar het tabblad "Gebruikers", selecteer het beheerdersaccount en klik op de knop "Wachtwoord wijzigen". Voer in het extra venster het nieuwe wachtwoord in, bevestig het, start de computer opnieuw op en gebruik het nieuwe wachtwoord om in te loggen op het systeem.

Populair per onderwerp