Een Formule In Een Cel Weergeven

Inhoudsopgave:

Een Formule In Een Cel Weergeven
Een Formule In Een Cel Weergeven

Video: Een Formule In Een Cel Weergeven

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Waarden weergeven in een cel 2023, Februari
Anonim

De meest voorkomende programma's waarin u documenten met tabellen moet bewerken, zijn tegenwoordig toepassingen van de kantoorsuite van Microsoft Corporation. Het is een Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor en een Microsoft Office Word-tekstverwerker. Formules in deze programma's worden op verschillende manieren gebruikt, dus de manier waarop ze in tabelcellen worden weergegeven, is ook anders.

Een formule in een cel weergeven
Een formule in een cel weergeven

Noodzakelijk

Tabeleditor Microsoft Office Excel 2007 of 2010, tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om formules weer te geven in plaats van hun resultaten in tabelcellen in Microsoft Office Excel. De eerste gebruikt de algemene instellingen van de spreadsheeteditor. Om ze te openen, opent u het menu door op de knop Bestand (2010) of Office (2007) te klikken. Selecteer vervolgens het item "Opties" (in de versie van 2010) of klik op de knop "Excel-opties" (in de versie van 2007).

Stap 2

Ga in de lijst met parameters naar het gedeelte 'Geavanceerd' en vink het vakje aan naast de regel 'Formules weergeven, niet hun waarden' in het gedeelte 'Parameters voor het volgende blad weergeven'. Klik op OK om de bewerking te voltooien.

Stap 3

Een andere manier is het gebruik van een speciaal besturingselement dat in het menu van de tabelvormeditor is geplaatst. Nadat u naar het vereiste blad van het document bent genavigeerd, klikt u op het tabblad "Formules" in het toepassingsmenu. Zoek in de opdrachtgroep Formule-afhankelijkheden de gewenste knop - deze wordt in de eerste rij van een kolom met drie pictogrammen in het midden van deze groep geplaatst en wanneer u de muisaanwijzer erop plaatst, verschijnt de knopinfo Formules weergeven. Klik op de knop en het probleem is opgelost.

Stap 4

Als u in een tekstverwerker Microsoft Office Word een formule in een tabelcel wilt weergeven, moet u deze typen met speciale tekens of deze maken in de formuleontwerper. De eerste methode is geschikt als de formule alleen tekens bevat die op één regel kunnen worden geplaatst, inclusief superscript en subscript.

Stap 5

U kunt toegang krijgen tot de tabel met speciale tekens voor uw formule die niet op het toetsenbord staan ​​via de knop "Symbool" op het tabblad "Invoegen" - open de vervolgkeuzelijst en selecteer het item "Andere symbolen". Als gevolg hiervan wordt een tabel geopend waarin u tekens kunt vinden van wiskundige en fysieke symbolen en bewerkingen, letters van het Griekse alfabet, breuken, pijlen, enz. Om een ​​van deze aan de formule toe te voegen, selecteert u deze en klikt u op de knop "Invoegen".

Stap 6

Een andere manier om een ​​formule in een tabelcel weer te geven, is door deze te maken met een aangepaste constructor. Het wordt ingeschakeld door een andere knop uit dezelfde groep opdrachten, die "Formule" wordt genoemd.

Stap 7

Klik op deze knop en Word biedt u de hulpmiddelen om uw formule te maken in een extra menutabblad genaamd "Werken met formules: Constructor". In deze variant bent u, in tegenstelling tot de vorige, niet beperkt tot één lijn, maar kunt u structuren maken met een willekeurig aantal "verdiepingen".

Populair per onderwerp