Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Weergeven

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Weergeven
Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Weergeven

Video: Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Weergeven

Video: Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Weergeven
Video: een snelkoppeling plaatsen op je bureaublad Windows 10 2024, April
Anonim

Tijdens de installatie op een computer stellen toepassingsprogramma's in de regel de vraag over de noodzaak om snelkoppelingen op het bureaublad te maken - dit is een van de manieren om pictogrammen te maken op de meest toegankelijke plaats van de OS-werkruimte. Er zijn manieren om pictogrammen op het bureaublad "handmatig" weer te geven - ze kunnen worden toegepast op uitvoerbare programmabestanden, documentbestanden, mappen en andere objecten.

Een snelkoppeling op het bureaublad weergeven
Een snelkoppeling op het bureaublad weergeven

instructies:

Stap 1

Open het dialoogvenster van de snelkoppelingswizard. Dit kan via het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad klikt. Vouw in dit menu het gedeelte "Maken" uit en selecteer de tweede regel - "Snelkoppeling".

Stap 2

Klik op de knop "Bladeren" in de eerste vorm van de wizard. Het opent een standaard dialoogvenster waarmee u een object (uitvoerbaar programmabestand, document- of gegevensbestand, map, enz.) moet zoeken en op de knop "Openen" moet klikken.

Stap 3

Ga naar het volgende formulier - klik op de knop "Volgende". Typ de tekst die het bijschrift wordt onder de snelkoppelingsafbeelding en klik op de knop "Voltooien". Direct na deze actie verschijnt er een nieuw pictogram op het bureaublad.

Stap 4

Op een andere manier kan dezelfde bewerking worden uitgevoerd met behulp van de Windows-bestandsbeheerder - Verkenner. Start het bijvoorbeeld door te dubbelklikken op het pictogram "Computer" op het bureaublad. Open met behulp van de mappenboom in deze applicatie de map waarin het gewenste object (bestand of map) is opgeslagen.

Stap 5

Maak er op twee manieren een snelkoppeling voor op uw bureaublad. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop op het object te klikken en Bureaublad (Snelkoppeling maken) onder Verzenden te selecteren. Of u kunt het gewoon met de rechtermuisknop naar het bureaublad slepen. Wanneer u de knop loslaat, verschijnt er een klein menu op het scherm, waarin u "Snelkoppelingen maken" selecteert.

Stap 6

Gebruik de bewerking slepen en neerzetten en maak kopieën van snelkoppelingen vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem. In dit geval kunt u zowel de linker- als de rechtermuisknop gebruiken - in het eerste geval verschijnt het contextmenu niet wanneer u de knop loslaat.

Stap 7

Gebruik een speciaal OS-dialoogvenster om de snelkoppelingen van systeemcomponenten ("Prullenbak", "Computer", "Netwerk", enz.) weer te geven. In Windows 7 en Vista is de eenvoudigste manier om het te starten via het zoekmechanisme - open het hoofdmenu en typ in het veld met de zin "Zoek programma's en bestanden" de tekst "werkend". Dit is voldoende om de gewenste "Normale pictogrammen weergeven of verbergen op het bureaublad" te laten verschijnen in de lijst met links naar de zoekresultaten - klik erop. Vink in het geopende venster de selectievakjes aan van de componenten die op het bureaublad moeten worden weergegeven en klik op de knop OK.

Aanbevolen: