Hoe De Opdrachtprompt In Te Voeren In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdrachtprompt In Te Voeren In Windows 7
Hoe De Opdrachtprompt In Te Voeren In Windows 7

Video: Hoe De Opdrachtprompt In Te Voeren In Windows 7

Video: Hoe De Opdrachtprompt In Te Voeren In Windows 7
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Het systeemprogramma "Command Line" is bij elk besturingssysteem van de Windows-familie inbegrepen. Als u dit hulpprogramma gemakkelijk in Windows XP kunt uitvoeren, werkt deze regel niet meer voor Windows Seven.

Hoe de opdrachtprompt in te voeren in Windows 7
Hoe de opdrachtprompt in te voeren in Windows 7

instructies:

Stap 1

De lancering van de "opdrachtregel" in de nieuwste versies van Windows-besturingssystemen heeft een speciaal beschermingsniveau. Wanneer u het systeemhulpprogramma uitvoert, verschijnt er een waarschuwing over het uitvoeren met beheerdersrechten op het scherm. Werken vanuit het beheerdersaccount is niet altijd veilig. In Linux-platforms moet de beheerder bijvoorbeeld een wachtwoord selecteren bij het installeren van het systeem, anders voltooit het installatieprogramma de huidige bewerking.

Stap 2

De eenvoudigste manier om het bovenstaande programma te starten, is door de applet "Uitvoeren" te gebruiken. Open het menu Start en start het, soms staat deze regel niet in het menu. Om dit item weer te geven, moet u naar de eigenschappen van het menu gaan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte en selecteer "Eigenschappen".

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Menu Start" en klik op de knop "Aanpassen". Vink in de lijst die verschijnt het vakje aan naast "Opdracht uitvoeren" en klik twee keer op de knop "OK".

Stap 4

Open nu opnieuw het menu "Start", klik op de knop "Uitvoeren" en voer in het lege veld van het geopende venster het commando cmd in. Druk vervolgens op de Enter-toets of de knop "OK". U ziet een donker venster van de toepassing "Opdrachtprompt".

Stap 5

Een andere methode is niet minder eenvoudiger dan de vorige. U hoeft alleen maar het menu "Start" te openen, met de linkermuisknop in de zoekbalk te klikken en het woord "Command" of het commando cmd in te voeren. Onder de zoekresultaten ziet u de titel van het programma dat u nodig heeft. Om het te starten, klikt u met de linkermuisknop op de titel.

Stap 6

Het gebeurt zo dat de bovenstaande methoden niet het gewenste resultaat geven. In dit geval raden we u aan de zoekhulpmiddelen in Windows Verkenner te gebruiken. Om dit te doen, moet u een willekeurig venster openen, naar het systeemstation gaan en op de toetsencombinatie Ctrl + F drukken. Voer in het zoekvak cmd.exe in en druk op Enter.

Aanbevolen: