Hoe De Opdrachtprompt In Linux Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdrachtprompt In Linux Te Openen
Hoe De Opdrachtprompt In Linux Te Openen

Video: Hoe De Opdrachtprompt In Linux Te Openen

Video: Hoe De Opdrachtprompt In Linux Te Openen
Video: How to open terminal on Linux/Ubuntu 2024, Mei
Anonim

De opdrachtregel of console (konsole) in Linux wordt gebruikt om veel systeemprocessen te beheren. De grafische interface is een soort add-on of shell van het besturingssysteem. De console kan worden opgeroepen in de windowmanager, terwijl het werk in grafische modus verder gaat. Als u de tekstconsole activeert, worden grafische afbeeldingen uitgeschakeld, maar actieve toepassingen blijven functioneren.

Hoe de opdrachtprompt in Linux te openen
Hoe de opdrachtprompt in Linux te openen

instructies:

Stap 1

Druk op Linux Mandriva op alt="Image" + F2 en voer konsole in de opstartregel in. Druk op Enter. De console draait.

Een andere variant. Selecteer "Hulpprogramma's" in het hoofdmenu. Zoek Terminal Konsole in het vervolgkeuzemenu. U kunt ook LXTerminal of een andere emulator gebruiken om met de opdrachtregel te werken. Basisconsole-opdrachten zijn onafhankelijk van Linux-smaken of -versies. Veel taken worden sneller opgelost in console-modus dan in graphics. Als u bijvoorbeeld de bestandsbeheerder wilt starten met een op tekst gebaseerde Midnight Commander-interface, typt u mc op de opdrachtregel. De twee schaalpanelen lijken erg op Norton Commande of Far. De functionaliteit is niet minder compleet.

Stap 2

Druk in Linux Xandros in vereenvoudigde desktopmodus op de toetsencombinatie Ctrl + alt="Image" + T. Ga in de grafische modus naar het tabblad "Werk" in bestandsbeheer en zoek in het menu "Extra" het item "Launch consolevenster". Als het systeem in volledige desktopmodus draait, gebruikt u alt="Image" + F2 gevolgd door de consolenaam. Of ga via het hoofdmenu naar "Toepassingen", selecteer vervolgens "Systeem" en zoek de console. Om afbeeldingen volledig uit te schakelen, drukt u op Ctrl + alt="Image" + F "text console number". Standaard zijn er meestal zes tekstconsoles beschikbaar, gebruik dan de combinatie Ctrl + alt="Image" + F7 om terug te keren naar de venstermodus. De tekstmodus is beter bestand tegen crashes, dus herstel grafische problemen vanaf de opdrachtregel.

Stap 3

Start op Linux Ubuntu de console-emulator met de sneltoets Ctrl + alt="Image" + T. Een andere manier is om de Ubuntu GUI te gebruiken. Zoek het gedeelte Toepassingen op het paneel. Ga naar "Standaard" en start "Terminal". Hetzelfde resultaat kan worden verkregen via de applicatiestarter door alt="Image" + F2 te typen. Voer in de regel de naam van de applicatie in - gnome-terminal.

Aanbevolen: