Hoe De Vista-opdrachtprompt Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Vista-opdrachtprompt Te Openen
Hoe De Vista-opdrachtprompt Te Openen

Video: Hoe De Vista-opdrachtprompt Te Openen

Video: Hoe De Vista-opdrachtprompt Te Openen
Video: Euro Cylinder - Key on the Inside 2024, Maart
Anonim

Het besturingssysteem Windows Vista is misschien niet populair geworden in vergelijking met Windows XP, maar heeft toch een bepaald aantal fans. Wie is overgestapt op dit OS valt meteen een hele mooie grafische interface op, maar tegelijkertijd lijkt alles zo onbekend. Het kost tijd om eraan te wennen. Maar de lancering van de meeste programma's en services daarin verschilt niet veel van Windows XP.

Hoe de Vista-opdrachtprompt te openen
Hoe de Vista-opdrachtprompt te openen

Noodzakelijk

Computer met Windows Vista

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" en klik vervolgens op het tabblad "Alle programma's". Selecteer vervolgens "Standaard" in de lijst. Er verschijnt een lijst met standaardprogramma's voor de Windows-besturingssysteemfamilie. De opdrachtregel zal er een zijn. Klik erop met de linkermuisknop en de opdrachtregel start.

Stap 2

Een andere manier om de opdrachtregel uit te voeren. Klik op Begin. Helemaal onderaan staat de zoekbalk. Typ cmd.exe op deze regel en druk op Enter. Binnen een seconde verschijnen de zoekresultaten en zijn ze per sectie gerangschikt. Het bovenste gedeelte heet Programma's. Er zal een opdrachtregel zijn.

Stap 3

Als u de opdrachtregel als beheerder moet uitvoeren, kunt u dit als volgt doen. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtregel. Er wordt een contextmenu geopend. Het zal het commando "Als administrator uitvoeren" bevatten. U kunt dit menu ook gebruiken om de opdrachtregel vast te pinnen op de taakbalk en in het menu Start. Dit kan worden gedaan als u het vaak moet starten.

Stap 4

Om help over de opdrachtregel weer te geven en meer te weten te komen over de mogelijkheden ervan in Windows Vista, moet u respectievelijk dezelfde opdrachtregel uitvoeren en vervolgens de help-opdracht in de regel invoeren. Aan de linkerkant van het venster staat een lijst met beschikbare commando's en aan de rechterkant - een beschrijving van deze commando's.

Stap 5

Als u de opdrachtregel in de veilige modus moet openen, moet u in het venster voor het kiezen van de optie om het besturingssysteem op te starten de optie "Start Windows met opdrachtregelondersteuning" selecteren. U kunt een opdrachtprompt in de veilige modus op precies dezelfde manier openen als tijdens de normale werking van het besturingssysteem, hoewel sommige opdrachten in dit geval mogelijk niet beschikbaar zijn.

Aanbevolen: