De Opdrachtprompt Uitvoeren Als Beheerder

Inhoudsopgave:

De Opdrachtprompt Uitvoeren Als Beheerder
De Opdrachtprompt Uitvoeren Als Beheerder

Video: De Opdrachtprompt Uitvoeren Als Beheerder

Video: Wachtwoorden veranderen en andere opdrachten uitvoeren met OPDRACHTPROMPT (cmd) 2022, December
Anonim

Aanvankelijk worden programma's in het Windows-besturingssysteem gestart onder controle van een hulpprogramma genaamd User Account Control (UAC). Maar wat als u, om sommige programma's uit te voeren, met beheerdersrechten moet werken? Er zijn verschillende eenvoudige manieren om dit te bereiken.

De opdrachtprompt uitvoeren als beheerder
De opdrachtprompt uitvoeren als beheerder

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Start via snelkoppeling. Als de snelkoppeling op de opdrachtregel zich op het bureaublad bevindt, klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Als administrator uitvoeren". Als er geen snelkoppeling voor de opdrachtregel op uw bureaublad staat, kunt u de opdrachtregel vinden langs het pad "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtregel". Klik er ook met de rechtermuisknop op en selecteer "Als administrator uitvoeren". Er verschijnt een opdrachtpromptvenster.

Stap 2

U kunt het ook starten via het paneel "Zoeken". Klik op "Start" en voer in de zoekbalk de naam van het programma cmd in. Druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Enter op het toetsenbord. De opdrachtregel wordt gestart. Deze bewerking is identiek op bijna alle Windows-besturingssystemen.

Stap 3

Wijzig de eigenschappen van de snelkoppeling. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtregelsnelkoppeling (of op het item in het menu "Start", sectie "Accessoires") en selecteer "Eigenschappen". Zoek in het geopende venster het tabblad "Snelkoppeling" en ga ernaartoe. Klik onderaan het venster op de knop "Geavanceerd" en vink het vakje naast "Als administrator uitvoeren" aan. Klik op "OK" en "Toepassen" om het venster te sluiten en de wijzigingen op te slaan. Om de opdrachtregel te starten (nu met beheerdersrechten), dubbelklikt u met de linkermuisknop op de snelkoppeling. Na deze bewerking wordt de opdrachtregel gestart met de rechten van de beheerder van het besturingssysteem.

Stap 4

Het Windows-besturingssysteem biedt speciale hulpprogramma's om het werk van de gebruiker veiliger te maken. Maar er zijn ook mogelijkheden om deze bescherming te omzeilen - uiteraard voor gevorderde gebruikers. Het is ook vermeldenswaard dat u met beheerdersrechten een onbeperkt aantal bewerkingen op uw computer kunt uitvoeren. Als u instellingen voor andere gebruikers van uw computer moet beperken, maakt u een nieuw account aan.

Populair per onderwerp