De Schermschaal Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Schermschaal Wijzigen
De Schermschaal Wijzigen

Video: De Schermschaal Wijzigen

Video: De Schermschaal Wijzigen
Video: schermresolutie aanpassen 2024, April
Anonim

Het schalen van de afbeelding op een computermonitor gebeurt meestal door van resolutie te wisselen. Er zijn standaard verschillende van dergelijke opties in de instellingen van het besturingssysteem en de gebruiker heeft de mogelijkheid om de lijst aan te vullen met zijn eigen waarden. Deze installatie is in verschillende versies van het besturingssysteem op verschillende manieren toegankelijk.

De schermschaal wijzigen
De schermschaal wijzigen

instructies:

Stap 1

Met Windows XP is de gemakkelijkste manier om naar de gewenste installatie te gaan, te beginnen door met de rechtermuisknop op uw bureaubladachtergrond te klikken. Onder de lijst met opdrachten in het getekende contextmenu zal er een item "Eigenschappen" zijn - selecteer het.

Stap 2

Het tabblad uiterst rechts in het geopende venster heet "Opties" - ga naar dit tabblad en in de linkerbenedenhoek vindt u een element waarmee u de schermresolutie (schuifregelaar) kunt wijzigen. Er is nog een andere optie om toegang te krijgen tot dit tabblad van het venster met weergave-instellingen. Als u het hoofdmenu opent, selecteert u het item "Configuratiescherm" erin, klikt u op de link "Vormgeving en thema's" in het paneel dat wordt geopend en selecteert u de taak "Schermresolutie wijzigen", waarna dit specifieke tabblad wordt geopend.

Stap 3

Verplaats de schuifregelaar naar de gewenste instelling voor de monitorresolutie en klik op de knop "Toepassen". Het besturingssysteem schaalt de afbeelding gedurende 15 seconden volgens uw keuze, terwijl een timerdialoogvenster wordt weergegeven. Als de nieuwe schaal bij u past, klik dan op de knop "Ja", en zo niet, wacht dan tot de timer afloopt en de schermresolutie terugkeert naar de oorspronkelijke waarde om u de mogelijkheid te geven een andere optie te kiezen.

Stap 4

Wanneer u Windows Vista of Windows 7 gebruikt in het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad klikt, is er een regel "Schermresolutie" - selecteer deze. Door deze actie start u het venster van een onderdeel van het besturingssysteem, waarin door op de knop "Resolutie" te klikken een lijst met resolutie-opties met een verticale schuifregelaar wordt geopend. Verplaats het, stel de gewenste waarde in en klik vervolgens op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: