Hoe Bepaal Je Het Aantal Karakters In De Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je Het Aantal Karakters In De Tekst
Hoe Bepaal Je Het Aantal Karakters In De Tekst
Anonim

In de IT-industrie is het beroep van copywriter en rewriter de laatste tijd populair geworden. Een van de belangrijkste kenmerken van hun werk is het tellen van het aantal gedrukte karakters, zowel met als zonder spaties in de tekst.

Hoe bepaal je het aantal karakters in de tekst
Hoe bepaal je het aantal karakters in de tekst

Het is nodig

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Er wordt van uitgegaan dat dit programma in eerste instantie wordt geïnstalleerd. U kunt zowel het volledige Microsoft Office-softwarepakket installeren als enkele programma's van dit pakket, bijvoorbeeld Word, Excel, etc. Open na het starten van het programma een willekeurig tekstdocument waarvan u het aantal tekens moet tellen, of maak een nieuw document en typ een paar regels vrije tekst.

Stap 2

Om het aantal tekens te tellen, klikt u in het bovenste menu op "Bestand", selecteert u "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad statistieken - alle waarden die u nodig hebt staan in het veld "Statistieken". Deze actie kan ook veel sneller worden gedaan door op de sneltoets alt="Image" + A + Q (Engelse toetsenbordindeling) te drukken.

Stap 3

In het veld Statistieken worden de volgende parameters voor uw document weergegeven: pagina's, alinea's, regels, woorden, tekens, tekens en spaties. U moet letten op het item "Tekens" en "Tekens en spaties". Afhankelijk van wat u moet weten, moet u de eerste of de tweede optie kiezen.

Stap 4

Helemaal aan het begin werd er gesproken over twee beroepen waarvan de vertegenwoordigers het meest geïnteresseerd zijn in deze informatie. Meestal vereist de klant dat de grootte van het artikel wordt gemeten in tekens zonder spaties. Deze waarde komt overeen met de parameter "Tekens".

Stap 5

Voor Microsoft Office Word 2007 werkt de bovenstaande methode om statistieken te bekijken niet. Om het aantal tekens in de tekst weer te geven, klikt u op het item "Aantal woorden" in het onderste paneel. In het venster "Statistieken" dat wordt geopend, staan de vereiste waarden in de velden "Tekens (zonder spaties)" en "Tekens (met spaties)".

Stap 6

In sommige gevallen is het nodig om het aantal tekens te achterhalen, niet van de hele tekst, maar alleen van de delen ervan, bijvoorbeeld een paar alinea's. In dit geval moet u een of meerdere alinea's selecteren en op de toetsencombinatie alt="Image" + A + Q (MS Word 2003) drukken of met de linkermuisknop op de overeenkomstige waarde in het onderste paneel (MS Word 2007) klikken. Alinea's kunnen op de standaardmanier worden geselecteerd of door driemaal te klikken aan de linkerkant van het document.

Aanbevolen: