Hoe Het Aantal Processors Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Processors Te Achterhalen?
Hoe Het Aantal Processors Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Aantal Processors Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Aantal Processors Te Achterhalen?
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Moderne desktopprocessors hebben tientallen, zo niet honderden modellen. Daarom is het vrij gemakkelijk om in de war te raken tussen de verschillende processors. Als u de processor niet uit de systeemeenheid kunt verwijderen en de markering niet kunt zien, zijn er verschillende manieren om het aantal kernen en andere kenmerken te achterhalen.

Hoe het aantal processors te achterhalen?
Hoe het aantal processors te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Haal de documentatie van uw computer. Een garantiekaart of instructie is voldoende - elk document dat een volledige lijst van computercomponenten bevat. Zoek naar het item waar de processor is opgenomen. Als de processor AMD is, wordt het aantal kernen beoordeeld door de combinatie van het X-symbool en het aantal. X2 betekent bijvoorbeeld dat de processor dual-core is. Als de processor Intel is, wordt het aantal cores aangegeven door de woorden Core 2 Duo, Dual (dual-core), Quad (quad-core), evenals het cijfer na de letter i.

Stap 2

Ga naar het moederbord-BIOS, Standaard CMOS-functies of Geavanceerde BIOS-functies (afhankelijk van de BIOS-versie). Het geeft het processormodel, de frequentie, cachegrootte, enzovoort aan. U kunt alle interessante informatie in dit systeem volledig bekijken.

Stap 3

Voer het DirectX-hulpprogramma uit (Start -> Uitvoeren -> dxdiag -> druk op Enter). Op het hoofdtabblad van het programma wordt de volledige naam van de processor aangegeven in de overeenkomstige regel. Ga naar "Apparaatbeheer". Zoek het item met betrekking tot de processor in de lijst met componenten en vouw het label uit. Het aantal processorkernen komt overeen met het aantal regels met de naam.

Stap 4

Start "Apparaatbeheer" (klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk" -> start "Taakbeheer"). Tel op het tabblad "Prestaties" het aantal identieke velden - dit geeft het aantal processorkernen aan. De processor is de centrale schakel van de computer. Processorspecificaties zijn belangrijke indicatoren voor de algehele prestaties van uw computer. Houd er echter rekening mee dat een computer uit een hele reeks componenten bestaat en die allemaal van invloed zijn op de prestaties, dus het kan niet volledig worden gezegd dat de processor het belangrijkste onderdeel van een computer is.

Aanbevolen: