Het Windows 7-register Bekijken

Inhoudsopgave:

Het Windows 7-register Bekijken
Het Windows 7-register Bekijken

Video: Het Windows 7-register Bekijken

Video: Het Windows 7-register Bekijken
Video: Restore Registry Hives on Windows 7 in Command Prompt by Britec 2024, Mei
Anonim

In het systeemregister bewaart u informatie over de configuratie van uw computer. In de meeste gevallen hoeft de gebruiker niet met het systeemregister te werken. Soms, bijvoorbeeld, als u de aanwezigheid van virussen of Trojaanse paarden vermoedt, moet u mogelijk het systeemregister bekijken.

Het Windows 7-register bekijken
Het Windows 7-register bekijken

instructies:

Stap 1

Om met het systeemregister te werken, gebruikt u het Regedit-programma, dat deel uitmaakt van de hele familie van Windows-besturingssystemen. Hiermee kunt u niet alleen het systeemregister bekijken, maar ook bewerken.

Stap 2

Er zijn twee manieren om dit programma aan te roepen. Ten eerste: open de Windows-map, vervolgens System32 en zoek daarin naar het bestand regedit32.exe. U kunt het onmiddellijk starten door te dubbelklikken met de muis, u kunt een snelkoppeling maken en deze op het bureaublad plaatsen - hiervoor klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en sleept u het naar het bureaublad. Laat de knop los, in het menu dat verschijnt, selecteer de optie "Snelkoppelingen maken".

Stap 3

Tweede optie: klik op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ in het venster dat verschijnt "regedit" (zonder aanhalingstekens) en druk op "Enter". Het invoervenster kan ook vanaf het toetsenbord worden opgeroepen door op Win + R te drukken.

Stap 4

Voor een eenvoudige gebruiker wordt de noodzaak om in het systeemregister te kijken meestal geassocieerd met het zoeken naar Trojaanse paarden die hun autorun-sleutels in het register registreren. Maar in werkelijkheid is het vrij moeilijk om de lijn te vinden die spyware start. De registervertakkingen die traditioneel worden gebruikt voor het opstarten zijn bekend bij antivirusprogramma's, dus een eenvoudig Trojaans programma heeft bijna geen kans om in het register te worden geregistreerd. Complexe apps gebruiken meer geavanceerde methoden om te starten, dus het is erg problematisch om hun sleutels te vinden door naar het register te kijken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat een ongeletterd werk met het systeemregister kan leiden tot een volledige onbruikbaarheid van de computer. Zelfs als u het register opslaat voordat u wijzigingen aanbrengt, is het herstellen van een opgeslagen kopie een nogal gecompliceerde en tijdrovende procedure - u moet opstarten vanaf de installatieschijf, de herstelconsole starten, bijna twee dozijn opdrachten handmatig invoeren, enz. enz. Daarom, tenzij absoluut noodzakelijk en bij gebrek aan de nodige kennis, is het beter om niet in het systeemregister te gaan - de kans op het krijgen van een niet-werkend systeem is erg groot.

Aanbevolen: