Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw In Te Delen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw In Te Delen
Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw In Te Delen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw In Te Delen

Video: Hoe Het Besturingssysteem Opnieuw In Te Delen
Video: How To Migrate/Move Your OS To A New SSD or Hard Drive - FULL GUIDE! 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende dingen waar u rekening mee moet houden bij het opnieuw installeren van een besturingssysteem. Er zijn verschillende methoden om deze taak uit te voeren, waarvan de keuze afhangt van het doel van het installeren van het nieuwe besturingssysteem.

Hoe het besturingssysteem opnieuw in te delen
Hoe het besturingssysteem opnieuw in te delen

Noodzakelijk

  • - Windows-installatieschijf;
  • - Partitiemanager.

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat het zeer onwenselijk is om het proces van het opnieuw installeren van het besturingssysteem uit te voeren zonder de bijbehorende partitie te formatteren. Dit geldt met name voor Windows Seven, waarvan het beveiligingssysteem eenvoudigweg niet toestaat dat sommige bestanden worden overschreven. Zorg vooraf voor de veiligheid van belangrijke bestanden. Kopieer ze van de systeempartitie naar een ander lokaal station.

Stap 2

Als uw harde schijf niet is gepartitioneerd, volgt u dit proces. Installeer Partition Manager en start uw computer opnieuw op. Voer het hulpprogramma uit en selecteer het item "Power User Mode". Klik met de linkermuisknop op het menu "Wizards" en selecteer de optie "Sectie maken". Selecteer in het geopende venster een enkele schijfpartitie en klik op de knop "Volgende".

Stap 3

Specificeer nu de volgende kenmerken van de toekomstige lokale schijf: grootte, bestandssysteemtype, volumelabel en stationsletter. Activeer de functie "Maken als logisch station". Klik op de knoppen Volgende en Voltooien. Open het tabblad "Wijzigingen" en selecteer "Wijzigingen toepassen".

Stap 4

Plaats de Windows-installatieschijf in het station en start de computer opnieuw op. Druk bij het opstarten van de pc op de F8-toets. Kies de optie om op te starten vanaf het dvd-station. Wacht op de voorbereidende voorbereiding van de installatiebestanden.

Stap 5

Selecteer de schijfpartitie waarop het huidige exemplaar van het besturingssysteem is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u deze lokale schijf formatteert voordat u het nieuwe besturingssysteem installeert. Wacht tot de eerste fase van het laden van het besturingssysteem is voltooid.

Stap 6

Pas na de eerste herstart van de computer de toekomstige OS-instellingen aan. Selecteer de tijdzone, specificeer de opties voor de firewall. Het is beter om deze functie in de beginfase van de OS-configuratie uit te schakelen.

Stap 7

Voltooi de installatie van een nieuw exemplaar van het besturingssysteem. Werk de stuurprogramma's voor specifieke hardware bij door de vereiste programma's te downloaden van de officiële websites van de fabrikanten van deze apparaten.

Aanbevolen: