Het Windows-besturingssysteem Opnieuw Installeren

Inhoudsopgave:

Het Windows-besturingssysteem Opnieuw Installeren
Het Windows-besturingssysteem Opnieuw Installeren

Video: Het Windows-besturingssysteem Opnieuw Installeren

Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2022, December
Anonim

Het opnieuw installeren van Windows vereist geen inspanning of diepgaande pc-kennis. Met een eenvoudige instructie bij de hand kan zelfs een gewone gebruiker die weet wat Word en Excel zijn deze taak aan. Dit artikel helpt u 500-1000 roebel te besparen - ongeveer hetzelfde bedrag dat wordt gebruikt door verschillende organisaties die betrokken zijn bij computerhulp.

Windows-logo
Windows-logo

Het is nodig

  • - Computer/laptop waarop u het besturingssysteem opnieuw moet installeren;
  • - Multiboot-schijf met Windows-besturingssysteem;
  • - 30 minuten - 2 uur vrije tijd;

instructies:

Stap 1

Bestanden opslaan. Als je waardevolle informatie hebt (foto's, documenten, muziek, enz.), sla deze dan op een USB-flashstation of externe harde schijf op. alle oude bestanden na installatie van het besturingssysteem worden verwijderd van de systeemschijf.

Stap 2

De installatie begint. Plaats de Windows Multiboot-cd in het dvd-station van uw computer/laptop. Negeer de autorun-inhoud van de schijf en start uw computer opnieuw op. Voordat u Windows laadt, drukt u op het moment dat systeeminformatie en/of informatie over het moederbord wordt weergegeven op de toets "Delete" als u een vaste computer heeft en op "Delete" of "F2" als u een laptop heeft. Druk op de meeste laptops precies op "F2".

Stap 3

BIOS-instellingen. Na het voltooien van de vorige stap, wordt het BIOS geopend. Gebruik de pijlen op uw toetsenbord om het tabblad "Boot" te selecteren en vervolgens "Boot Device Priority". Er wordt een lijst met geïnstalleerde apparaten geopend. Als het allereerste apparaat het apparaat is met de woorden "Hard Drive", "HDD", "Hard Disk" in de naam, vervang het dan door het apparaat met "CD", "CD / DVD", "DVD", " optische schijf ". Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op, standaard de F10-toets.

Bios-configuratie
Bios-configuratie

Stap 4

De versie van het geïnstalleerde besturingssysteem selecteren. Na het opnieuw opstarten wordt een menu geopend dat lijkt op dat in de afbeelding. Selecteer het item "Windows installeren" / "Windows installeren" met de juiste versie van het besturingssysteem.

Beeld
Beeld

Stap 5

Een schijf selecteren en formatteren. Na het selecteren van de versie kan het kopiëren van bestanden beginnen, waarna een scherm verschijnt met de keuze van de schijf waarop u het besturingssysteem wilt installeren. Voor Windows-versies tot en met XP moet u de systeemschijf (C:) selecteren, de F-toets op het toetsenbord indrukken en het formatteren bevestigen (LET OP! Alle bestanden van de C:-schijf worden gewist!). Als je een versie hebt die ouder is dan XP, dan opent er een mooi venster waarin je ook de gewenste schijf moet selecteren en op de knop "Formatteren" moet klikken.

Stap 6

Installatie proces. Voor een versie ouder dan XP moet u mogelijk een Windows-editie selecteren (Home, Professional, Ultimate, enz.), en degene die u nodig heeft. Vervolgens begint het installatieproces, dat 30 minuten tot 2 uur duurt.

Stap 7

Voltooiing van de installatie. Nadat de installatie is voltooid, zal het systeem u vragen om een ​​computernaam te selecteren, een wachtwoord in te stellen en eventueel een internetverbinding te selecteren. Volg de instructies op het scherm, hier is geen probleem.

Populair per onderwerp