Hoe Het BIOS Opnieuw In Te Delen

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Opnieuw In Te Delen
Hoe Het BIOS Opnieuw In Te Delen

Video: Hoe Het BIOS Opnieuw In Te Delen

Video: Hoe Het BIOS Opnieuw In Te Delen
Video: Surface Pro how to enter BIOS or UEFI 2024, April
Anonim

Vaak stellen gebruikers vragen die te maken hebben met het standaard I/O-systeem. Er zijn verschillende redenen waarom het BIOS wordt verwisseld. Hierdoor kunt u nieuwere versies gebruiken, bugs oplossen. Om dit systeem opnieuw te installeren, moet u verschillende opeenvolgende bewerkingen uitvoeren.

Hoe het BIOS opnieuw in te delen
Hoe het BIOS opnieuw in te delen

Noodzakelijk

Personal computer, nieuwe BIOS-versie

instructies:

Stap 1

Nieuwe BIOS-versies kunnen ook van internet worden gedownload. Om het BIOS opnieuw in te delen, moet u een speciaal programma en een bestand met het BIOS hebben. Start uw computer op zonder stuurprogramma's. Om dit te doen, drukt u op "F8" en selecteert u "Alleen opdrachtprompt in veilige modus". Voer het BIOS-flashprogramma uit. Als u wordt gevraagd of u de huidige versie wilt behouden, antwoord dan met ja. Geef het pad naar de nieuwe BIOS-map op. Druk op de Enter-knop. Als "awd flash xxx.bin" wordt uitgevoerd, duurt de herinstallatie niet lang. Start je computer opnieuw op. Ga in het BIOS naar het item "Setup" en stel alle benodigde instellingen in. Harde schijven worden niet geformatteerd na herinstallatie.

Stap 2

Maak van jezelf een diskettestation als je er geen hebt. Zoek de nieuwe versie van de "AwardFlash"-software op internet. U heeft software nodig waarmee u het BIOS opnieuw gaat installeren of updaten. Schrijf naar de "AwardFlash"-diskette, evenals de BIOS-bestanden die zijn gedownload van de website van de fabrikant van het moederbord voor toekomstige herinstallatie/update. Schrijf hun namen op een vel papier om ze niet te vergeten als je in DOS werkt.

Stap 3

Zorg ervoor dat de floppydisk zich nog in de floppydrive bevindt, start de computer vervolgens opnieuw op, maar start op vanaf de floppydisk. "AwardFlash" wordt gelanceerd. Voer daarin het pad in naar het bestand voor het opnieuw installeren van het BIOS. Druk op Enter. Wacht tot het BIOS is bijgewerkt. Verlaat uw computer geen enkele stap. Heb volledige controle over het installatieproces, maar bemoei je niet met het hoofdproces. Probeer niet van gedachten te veranderen en uw computer opnieuw op te starten tijdens de herinstallatie, anders zal uw moederbord gewoon kapot gaan. Zodra het programma klaar is met het opnieuw installeren van het BIOS, wordt de computer opnieuw opgestart. Op dit moment moet u de floppydisk van Floppy verwijderen.

Aanbevolen: