Hoe Een Interface Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Interface Te Schrijven
Hoe Een Interface Te Schrijven

Video: Hoe Een Interface Te Schrijven

Video: Hoe Een Interface Te Schrijven
Video: uitleg interfaces 2024, April
Anonim

Computerprogramma's kunnen worden gemaakt in de consoleversie of met de gui-interface die bekend is bij Windows-gebruikers. De programma-interface kan volledig onafhankelijk worden geschreven, maar het is veel gemakkelijker om deze in een bepaalde programmeeromgeving te maken met behulp van visuele componenten.

Hoe een interface te schrijven
Hoe een interface te schrijven

Noodzakelijk

Borland C++ Builder of Borland Delphi programmeeromgeving

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een programma-interface te maken, is door de Borland-programmeeromgeving te gebruiken. Afhankelijk van de gebruikte taal kan dit Borland C++ Builder of Borland Delphi zijn. Beide programmeeromgevingen lijken erg op elkaar en verschillen alleen in de gebruikte taal.

Stap 2

Installeer en voer de programmeeromgeving uit. Het programmavenster wordt geopend, daarin ziet u een grijze rechthoek. Dit is een formulierontwerpvenster en het is eenvoudiger om de interface voor uw toekomstige programma voor te bereiden, het wordt aangeduid als Form1. Door op de titel van het formulier te klikken, links in het programma, in het objectcontrolevenster, geeft u het de gewenste naam. In dit geval moet u de naam van het programma invoeren in de regel Onderschrift.

Stap 3

Bepaal de grootte van het venster van het toekomstige programma, sleep hiervoor de vorm met de muis. Omdat je al bent begonnen met het maken van de programma-interface, betekent dit dat je een goed doordacht algoritme hebt voor de werking ervan en dat je weet welke elementen in de interface moeten worden opgenomen. Je hebt bijvoorbeeld een knop nodig. Zoek bovenaan het programmeeromgevingvenster de regel met visuele componenten, selecteer daarin het tabblad Standaard. Zoek de knopafbeelding erop (er staat OK) en sleep deze gewoon naar het formulier.

Stap 4

Plaats de knop waar u hem wilt op het formulier. Pas het formaat aan indien nodig. Geef de knop nu een naam, bijvoorbeeld Openen. Om dit te doen, klikt u met de muis op de knop en voert u in het objectcontrolevenster de naam van de knop in - Openen in de bijschriftregel.

Stap 5

Op dezelfde manier kunt u andere interface-elementen die u nodig hebt naar het formulier slepen en neerzetten - vensters voor tekstinvoer en -uitvoer, panelen voor afbeeldingen, decoratieve kaders, keuzerondjes, vervolgkeuzelijsten, enz. enz. U kunt elk element aanpassen dat naar het formulier wordt gesleept op de manier die u wilt. U kunt de groep elementen die erop staat in het formulier verplaatsen door ze met de muis te selecteren. Dit is handig wanneer u een beetje moet bewegen, bijvoorbeeld meerdere knoppen tegelijk.

Stap 6

Er zijn een aantal componenten die u vaak zult gebruiken, dat wil zeggen, slepen en neerzetten op het formulier, maar die niet zullen verschijnen in het voltooide lopende programmavenster. Sleep bijvoorbeeld de componenten Dialoogvenster openen en Dialoogvenster opslaan van het tabblad Dialogen. Plaats ze ergens onderaan het venster zodat ze niet in de weg zitten. Met behulp van deze componenten kunnen we de procedure voor het openen en opslaan van bestanden implementeren. Er zijn veel vergelijkbare componenten, u zult ze vaak gebruiken.

Stap 7

Nadat de programma-interface is gemaakt, hoeft u deze alleen maar met leven te vullen - dat wil zeggen, voer de benodigde regels in het code-editorvenster in. Daarna zal de interface van uw programma beginnen te reageren op gebruikersacties. Meer over het werken met Borland-programma's leest u in de relevante literatuur.

Aanbevolen: