Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Herstellen
Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Herstellen

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Herstellen

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Herstellen
Video: Reset Your Forgotten Windows 10 Password For Free 2024, April
Anonim

Windows-besturingssystemen bieden de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen voor elk aangemaakt account. Het helpt enorm in situaties waarin meerdere mensen de computer actief gebruiken.

Hoe een wachtwoord op een computer te herstellen
Hoe een wachtwoord op een computer te herstellen

Noodzakelijk

Windows Seven-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als u het wachtwoord voor het hoofd- of enige account bent vergeten, moet u het wijzigen of helemaal uitschakelen. Als u Windows XP gebruikt, start u de veilige modus van het besturingssysteem. Om dit te doen, selecteert u het juiste item nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Stap 2

Het gebruikersselectiemenu is praktisch hetzelfde als in de standaardmodus. De enige bijzonderheid is de aanwezigheid van een nieuw account met de naam "Beheerder". Log in met dit account.

Stap 3

Open het menu "Accountbeheer". Bewerk de parameters van het vereiste account. U kunt het wachtwoord voor de gewenste gebruiker verwijderen of de waarde ervan wijzigen. Nadat u de bovenstaande procedures hebt voltooid, start u op in de normale modus van Windows.

Stap 4

De beschreven kwetsbaarheid in het systeem is verholpen met de release van nieuwe OS-versies. Dit zijn Windows Vista- en Seven-producten. Om het wachtwoord uit te schakelen, moet u de installatieschijf met de bestanden van deze systemen gebruiken. Plaats de opgegeven schijf in het station.

Stap 5

Zet uw computer aan. Voer het installatieprogramma van het besturingssysteem uit. Open het menu Geavanceerde herstelopties en selecteer de optie Opdrachtprompt.

Stap 6

Voer in de console die wordt geopend de opdracht regedit in en druk op Enter. Wacht tot de register-editor is gestart. Vouw de map HKEY_Local_Machine uit. Klik op het tabblad Bestand en selecteer Hive verwijderen.

Stap 7

Ga in het verkennermenu naar de System32-directory en open de config-map. Zoek het systeembestand en open het. Voer in het venster dat verschijnt een willekeurige naam in voor de registertak.

Stap 8

Dubbelklik nu op de waarde SetupType. Voer het cijfer 2 in en druk op de OK-knop. Selecteer vervolgens het item CmdLine en voer de opdracht cmd.exe in het nieuwe venster in. Klik op de OK-knop. Sluit het editorvenster en druk op de Enter-toets.

Stap 9

Zoek de nieuw gemaakte map, selecteer deze en kies Hive verwijderen in het menu Bestand. Sluit alle actieve vensters en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: