Hoe Het Register Te Doorzoeken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Te Doorzoeken?
Hoe Het Register Te Doorzoeken?

Video: Hoe Het Register Te Doorzoeken?

Video: Hoe Het Register Te Doorzoeken?
Video: Access Register App (Vertrouwde Locaties Access) 2024, Mei
Anonim

Het register van het Windows-besturingssysteem bevat tienduizenden vermeldingen, die niet alleen een paar met variabele waarden zijn, maar ook een reeks hiërarchische secties en subsecties met meerdere niveaus die vaak dezelfde naam hebben. "Handmatig" zoeken erin is bijna onmogelijk, daarom hebben programma's die zijn ontworpen om met het register te werken ingebouwde zoekfuncties.

Hoe het register te doorzoeken?
Hoe het register te doorzoeken?

instructies:

Stap 1

Start de standaard Windows Register-editor, die is opgenomen in de basisset van de besturingssysteemcomponenten. Om het te noemen, is een apart item toegevoegd aan het contextmenu van de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad, die is aangeduid als "Register-editor". U kunt het ook openen via het dialoogvenster voor het starten van het programma - dit is het venster dat verschijnt nadat u op het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu op de knop "Start" hebt geklikt. In dit venster moet u de regedit-opdracht invoeren en op de knop "OK" klikken.

Stap 2

Stel het zoekgebied in - selecteer het gedeelte in het linkerdeelvenster van de programma-interface waar u moet zoeken naar de waarde waarin u geïnteresseerd bent. Als u het hele register wilt doorzoeken, klikt u op de regel "Deze computer". Als u weet in welke tak de gewenste waarde zich bevindt, is het beter om erop te klikken - op deze manier kost het zoeken veel minder tijd.

Stap 3

Vouw het gedeelte "Bewerken" in het menu uit en selecteer "Zoeken". Als gevolg hiervan wordt een apart venster geopend voor het invoeren van een zoekopdracht. U kunt het ook starten door op de toetsencombinatie CTRL + F te drukken. Typ in dit venster de tekst waarnaar het programma in het register moet zoeken. Als u weet of de waarde die u zoekt de naam is van een sectie ("branch"), een parameter ("key") of een waarde, schakel dan onnodige selectievakjes uit - dit versnelt ook de zoekprocedure. Klik op de knop "Volgende zoeken" om het proces te starten.

Stap 4

Druk op F3 om door te gaan met zoeken als de editor een vergelijkbare waarde vindt en het zoekproces stopt, maar de waarde niet is wat u zoekt.

Stap 5

Registerprogramma's van andere fabrikanten kunnen u de mogelijkheid bieden om uw zoekcriteria gedetailleerder aan te passen. Met het RegAlyzer-programma kunt u bijvoorbeeld afzonderlijk zoeken op gegevenstype, op de datum waarop de parameter is gemaakt, en reguliere expressies gebruiken om te zoeken.

Aanbevolen: