Databases Doorzoeken

Inhoudsopgave:

Databases Doorzoeken
Databases Doorzoeken

Video: Databases Doorzoeken

Video: Databases Doorzoeken
Video: Een database maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Databases zijn een gesystematiseerde verzameling gegevens die volgens soortgelijke lijnen zijn gestructureerd voor opslag en verwerking door een computer. Met dit programmeerobject kunt u met grote hoeveelheden materialen werken zonder veel moeite te doen voor het gebruik, de wijziging en de verwijdering ervan. De universele taal voor het werken met databases is SQL.

Hoe databases te doorzoeken
Hoe databases te doorzoeken

instructies:

Stap 1

In databases is informatie opgenomen in de vorm van tabellen, elke tabel heeft zijn eigen structuur en grootte, maar ze gehoorzamen allemaal aan dezelfde opdrachten voor het maken, selecteren, wijzigen en verwijderen van gegevens. Het werken met databases gebeurt in de universele zoektaal SQL.

Stap 2

Commando's in de querytaal worden gedefinieerd met behulp van operators, die kunnen worden onderverdeeld in 4 hoofdtypen op basis van hun toepassingsgebied: gegevensdefinitie, gegevensmanipulatie, gegevenstoegangsdefinitie en transactiebeheer.

Stap 3

De meest voorkomende groep operators is gegevensmanipulatie. Dit type activiteit is beschikbaar voor databasegebruikers die geen beheerdersrechten hebben en stelt hen in staat om met de gewenste tabellen te werken.

Stap 4

SQL-statements zijn de Engelse naam voor de werkwoorden die de bijbehorende actie aangeven: create - create, insert - add, update - change en delete - delete. Ze hebben de volgende structuur: select,…, from; - selectie uit de hele tabel; selecteer, …, van waar = en / of =; - selectie uit de tabel volgens de voorwaarden; selecteer * uit; - selectie van alle gegevens uit de tabel.

Stap 5

invoegen in () waarden (); - een rij met specifieke velden aan de tabel toevoegen; invoegen in waarden (); - standaard alle velden aan de tabel toevoegen update set =; - één veld wijzigen in alle records van de tabel, update set = waar =; - gegevenswijziging volgens bepaalde voorwaarden.

Stap 6

verwijderen van; - alle records uit de tabel verwijderen; delete from where =; - verwijdering onder bepaalde voorwaarden.

Stap 7

Elk verzoek is een transactie. In SQL is het mogelijk om een query uit te voeren en het resultaat te zien en pas daarna de actie te voltooien. Dit maakt het mogelijk om een stap terug te gaan als de uitvoering van het verzoek om wat voor reden dan ook tot onverwachte gevolgen heeft geleid.

Stap 8

De corresponderende controle-operators zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van transacties: commit - bevestiging, rollback - rollback en savepoint - het splitsen van de transactie.

Stap 9

Databasebeheerders hebben toegang tot alle tabelgegevens en kunnen tabellen maken, toegang openen / sluiten, enz. Hun voorrecht is operatoren voor gegevensdefinitie en gegevenstoegang: tabel maken (,…,); - het creëren van een nieuwe table.alter tabel [toevoegen, wijzigen, neerzetten] kolom; - de tabel wijzigen (velden toevoegen, wijzigen, verwijderen).

Stap 10

tafel laten vallen; - een tabel verwijderen. Deze bewerking kan alleen worden uitgevoerd als de tabel door bepaalde velden niet is gerelateerd aan andere tabellen. Als dit het geval is, moet u deze links eerst verwijderen en vervolgens opnieuw proberen te verwijderen.

Stap 11

Operators voor het bepalen van toegang tot gegevens: verlenen - verlenen [toegang], intrekken - sluiten, weigeren - weigeren (sterker dan intrekken, omdat het alle machtigingen weigert).

Aanbevolen: