Hoe Een Stuurprogramma Op Een Router Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Op Een Router Te Installeren
Hoe Een Stuurprogramma Op Een Router Te Installeren
Anonim

Om bij sommige providers een stabiele werking van de router te garanderen, moet u de nieuwste firmwareversies gebruiken. Door de firmware van de router bij te werken, kunt u fouten in de werking corrigeren en de prestaties verbeteren.

Hoe een stuurprogramma op een router te installeren
Hoe een stuurprogramma op een router te installeren

Noodzakelijk

  • - netwerk kabel;
  • - Stopverf;
  • - firmwarebestand.

instructies:

Stap 1

Werk eerst de stuurprogramma's bij voor de netwerkkaart die u op de router gaat aansluiten. Als u een draadloos toegangspunt instelt, werkt u de werkende Wi-Fi-bestanden van de laptop- of computeradapter bij. Bezoek de website van de fabrikant van uw aangepaste router.

Stap 2

Ga naar de downloadsectie. Zoek de nieuwste firmwareversie voor dit routermodel. Als uw provider het gebruik van een specifieke driverversie aanbeveelt, negeer dit advies dan niet. Voor sommige netwerken is de nieuwste firmware niet nodig om verbinding mee te maken.

Stap 3

Als de bestanden die van de site zijn gedownload zich in een gecomprimeerd archief bevinden, zorg er dan voor dat u ze uitpakt. Sluit de bij de router geleverde netwerkkabel aan op de LAN-poort van je laptop of computer. Het andere uiteinde is verbonden met de internetconnector (WAN) van de router.

Stap 4

Start een willekeurige webbrowser. Voer het IP-adres van de router in het url-veld van dit programma in. Controleer de oorspronkelijke betekenis in de gebruikershandleiding van de netwerkapparatuur. Druk op Enter om de webinterface van het apparaat te openen.

Stap 5

Open het menu Geavanceerd en selecteer Firmware of Update. Klik op de knop Bladeren en selecteer het bin-bestand dat uit het bestand is gedownload. Wacht op het bericht dat de firmware-update succesvol is voltooid. Volg deze procedure als de router niet automatisch opnieuw opstart.

Stap 6

Als er een fout is opgetreden tijdens de firmware, bijvoorbeeld als de router is losgekoppeld van de AC-voeding, herstel dan de bedrijfsparameters van het apparaat. Ga hiervoor opnieuw naar de officiële website van de fabrikant en download de allereerste versie van de firmware.

Stap 7

Druk op de Reset-knop op de routerbehuizing en houd deze 10-15 seconden ingedrukt. Wijzig de eigenschappen van de netwerkkaart, er wordt een statisch IP-adres opgegeven. Controleer de betekenis ervan op de website van de fabrikant in het gedeelte Veelgestelde vragen.

Stap 8

Download Putty-programma en stuurprogramma's om verbinding te maken met de router. Laad werkbestanden in het apparaatgeheugen met behulp van het opgegeven programma. Installeer daarna de originele firmwareversie voor de netwerkapparatuur.

Aanbevolen: