Een Stuurprogramma Installeren Op Een Printer Zonder Schijf

Inhoudsopgave:

Een Stuurprogramma Installeren Op Een Printer Zonder Schijf
Een Stuurprogramma Installeren Op Een Printer Zonder Schijf

Video: Een Stuurprogramma Installeren Op Een Printer Zonder Schijf

Video: Een Stuurprogramma Installeren Op Een Printer Zonder Schijf
Video: How to Install a Printer Without The CD/DVD Driver [Tutorial] 2024, April
Anonim

Wanneer u een printer koopt, ontvangt u altijd een schijf met de bijbehorende driver en software. Maar er zijn momenten waarop het verloren kan gaan of gewoon onbruikbaar wordt. Maar het is onmogelijk om een printer te gebruiken zonder drivers. In feite is er niets mis mee om het te verliezen. Ongeacht het model kunt u stuurprogramma's installeren zonder schijf.

Een stuurprogramma installeren op een printer zonder schijf
Een stuurprogramma installeren op een printer zonder schijf

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - Printer;
  • - archiver;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het vereiste stuurprogramma van internet downloaden. Ga hiervoor naar de website van uw printerfabrikant. De benodigde chauffeur moet aanwezig zijn. Bij het kiezen ervan moet niet alleen rekening worden gehouden met het printermodel, maar ook met de versie van het besturingssysteem en de bitdiepte. Als u een stuurprogrammaversie downloadt die niet geschikt is voor uw besturingssysteem, kunt u deze eenvoudigweg niet installeren.

Stap 2

In de regel worden stuurprogramma's gedownload in een Rar-archief. Dienovereenkomstig moet u ze na het downloaden uitpakken. Hiervoor is de WinRar-archiver of een andere analoog geschikt. Archivers kunnen ook van internet worden gedownload. Pak het archief uit in een willekeurige map.

Stap 3

Na het uitpakken heeft u een chauffeur. De installatie kan dus beginnen. Om veel stuurprogramma's te installeren, moet de printer op de computer zijn aangesloten. Sluit het apparaat aan op de pc en schakel vervolgens de computer in op het stopcontact. U moet ook de printer zelf inschakelen.

Stap 4

Om de stuurprogramma's te installeren, dubbelklikt u met de linkermuisknop op het uitvoerbare bestand (bestand met de extensie Exe). Op sommige besturingssystemen wordt de naam van de bestandsextensie mogelijk niet weergegeven. Zoek dus naar een bestand met de naam Setup of AutoRun. Dit zijn de uitvoerbare bestanden waarmee u het installatieproces van het stuurprogramma kunt starten.

Stap 5

Dan is alles vrij eenvoudig. Het installatieproces zelf verschilt niet van het installeren van het stuurprogramma vanaf de schijf. Volg gewoon de aanwijzingen van de "Wizard" om het stuurprogramma te installeren. Aan het einde van de installatie wordt u doorgaans gevraagd een testpagina af te drukken. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om uw computer opnieuw op te starten.

Stap 6

Als je een oud printermodel hebt en je kon er geen driver voor vinden, dan kun je op deze manier uit de situatie komen. Download een algemeen printerstuurprogramma van internet. Het is software voor een afdrukapparaat met een reeks basisfuncties. Het installatieproces voor een generiek stuurprogramma is niet anders.

Aanbevolen: