Hoe Vervang Ik Een Dvd-station In Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Dvd-station In Een Laptop
Hoe Vervang Ik Een Dvd-station In Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Dvd-station In Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Dvd-station In Een Laptop
Video: How to take Replace Optical Drive (DVD Drive) in Laptop 2024, Mei
Anonim

Hoe hard u ook probeert om de levensduur van uw laptop te verlengen, sommige onderdelen zullen het begeven. In de "risicozone" bevindt zich een dvd-station, waarvan de laser-LED's na verloop van tijd gewoon doorbranden. Ook externe invloeden (vocht, zand, onnauwkeurig sluiten van de bak, etc.) kunnen de oorzaak van defecten worden. In dit opzicht moet u het dvd-station volledig wijzigen.

Hoe vervang ik een dvd-station in een laptop
Hoe vervang ik een dvd-station in een laptop

instructies:

Stap 1

In de meeste gevallen brengt het zelf vervangen van het dvd-station een groot risico met zich mee. Het is een feit dat als dit apparaat verkeerd is geïnstalleerd, er een conflict kan zijn met het moederbord van de computer in verband met onderbrekingen op de IDE (ATA)-bus. Als gevolg hiervan wordt het cd-station eenvoudigweg niet gedetecteerd door het besturingssysteem of het BIOS. Om dit te voorkomen, moet u zich aan enkele regels houden.

Stap 2

Bepaal eerst het type dvd-station. Tegenwoordig zijn er interfaces als IDE (ATA) en SATA. Helaas komt het probleem meestal voor in het eerste geval.

Stap 3

Gebruik vervolgens een schroevendraaier om de bevestigingsschroeven op het cd-deksel te verwijderen. Neem een dun stuk gereedschap (u kunt een paperclip of een gewone haarspeld gebruiken) en gebruik deze om de lade van het apparaat te openen. Verwijder de bovenklep volledig en schuif de lade naar voren.

Stap 4

Kijk nu in welke modus het dvd-station zich bevindt. In de meeste gevallen worden deze apparaten geproduceerd met de verwachting dat het systeem automatisch de benodigde parameters bepaalt. Helaas krijgt de IDE-bus bijna altijd de "Master" -modus toegewezen, wat leidt tot een interruptconflict bij het werken met het besturingssysteem. Schakel de actuator dus voorzichtig over naar de Cable Select- of Slave-positie, afhankelijk van het model dat u kiest.

Stap 5

Hiervoor bevinden jumperpinnen 47 en 49 zich in de IDE-connector van het apparaat. Dit zal handmatig moeten gebeuren, aangezien een speciale pin is hier niet voor bedoeld. Neem een kleine draad en soldeer deze aan de pinnen. Je hebt maar een paar druppels soldeer nodig.

Stap 6

Zet vervolgens uw dvd-station in de tegenovergestelde richting weer in elkaar. Die. duw de bak naar binnen, dek hem af met een deksel, draai de bouten vast.

Aanbevolen: