Hoe Vervang Ik Een Monitor Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Monitor Op Een Laptop
Hoe Vervang Ik Een Monitor Op Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Monitor Op Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Monitor Op Een Laptop
Video: How to Fix - Replace the LCD Screen on a Lenovo Laptop Computer 2024, April
Anonim

In het geval dat de matrix van een mobiele computer uitvalt, brengen de meeste gebruikers deze naar een servicecentrum of gooien ze gewoon een laptop weg. Weinigen weten dat je in 90% van de gevallen het beeldscherm van de laptop zelf kunt vervangen, wat je behoorlijk wat geld bespaart.

Hoe vervang ik een monitor op een laptop
Hoe vervang ik een monitor op een laptop

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - nieuwe matrix.

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een nieuw beeldscherm. In de meeste gevallen kunt u het matrixmodel installeren, waarvan de kenmerken de parameters van het oude display overtreffen. Als u niet in een metropool woont, is de enige juiste beslissing voor u om een onderdeel op internet te bestellen. Voer dit proces uit door een geschikte online winkel te kiezen. Zorg ervoor dat de nieuwe dobbelsteen van tevoren werkt met uw mobiele computer. Deze informatie is te vinden op de website van de laptopfabrikant.

Stap 2

Als u niet zeker bent van de compatibiliteit van de geselecteerde matrix met een laptop, is het beter om een identiek model aan te schaffen. Besteed bijzondere aandacht aan de fabrikant van het beeldscherm. Identieke modellen die door verschillende bedrijven zijn gemaakt, kunnen worden uitgerust met verschillende microschakelingen. Zorg ervoor dat deze matrix het juiste type achtergrondverlichting gebruikt (LED of CCFL).

Stap 3

De kans is groot dat u uw mobiele computer niet helemaal uit elkaar hoeft te halen. Zet je laptop uit en open hem. Verwijder de rubberen pads die voorkomen dat de matrix tegen de behuizing van het apparaat botst. Daaronder bevinden zich de schroeven die het matrixframe ondersteunen. Schroef ze voorzichtig los. Soms zijn er extra bevestigingsschroeven te vinden in de onderste hoeken van het frame. Vergeet ze er niet uit te halen.

Stap 4

Verwijder het buitenframe en trek voorzichtig de oude matrijs naar buiten. Koppel de kabels los van het moederbord. Trek ze niet uit de behuizing om beschadiging van deze kabels te voorkomen. Leg de oude matrix opzij en sluit het nieuwe beeldscherm aan op de kabels. Dit proces zal niet lang duren. Meestal moeten er twee of drie lussen worden aangesloten.

Stap 5

Installeer het frame en zet het vast met schroeven. Plaats de rubberen kussens terug op hun stoelen. Zet de mobiele computer aan en test de functionaliteit van het nieuwe beeldscherm.

Aanbevolen: