Hoe Vervang Ik Een Harde Schijf In Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Harde Schijf In Een Laptop?
Hoe Vervang Ik Een Harde Schijf In Een Laptop?

Video: Hoe Vervang Ik Een Harde Schijf In Een Laptop?

Video: Hoe Vervang Ik Een Harde Schijf In Een Laptop?
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2023, Maart
Anonim

Om een harde schijf in een laptop te vervangen, moet rekening worden gehouden met verschillende kenmerken van dit apparaat. Uiteraard moet je letten op de grootte en het type aansluiting op het moederbord.

Hoe vervang ik een harde schijf in een laptop?
Hoe vervang ik een harde schijf in een laptop?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Specifiek.

instructies:

Stap 1

Begin met te bepalen hoe uw harde schijf is aangesloten op uw mobiele computer. Installeer het Speccy-programma en voer het uit. Nadat u klaar bent met het verzamelen van informatie over aangesloten apparaten, gaat u naar het menu Harde schijf. Zoek het item "Interface" en kijk naar de betekenis ervan. SATA harde schijven worden gebruikt in moderne laptops.

Stap 2

Bepaal de hoeveelheid geheugen voor uw toekomstige harde schijf. Als u de eigenaar bent van een relatief oude mobiele computer, moet u geen te grote harde schijf kopen. Dit apparaat is mogelijk aanzienlijk langzamer of onjuist.

Stap 3

Verwijder nu de oude harde schijf om de juiste maat voor de nieuwe te bepalen. In dit geval hangt het allemaal af van het laptopmodel. Als deze mobiele computer een aparte hardeschijfpositie heeft, verwijdert u eenvoudig een of twee schroeven aan de onderkant van de laptop. Open het deksel en verwijder voorzichtig de oude harde schijf. Dit vereist meestal dat het apparaat iets verwijderd wordt van de sleuf waarop het is aangesloten. Voer dit proces zorgvuldig uit om de aderen van de connector niet te beschadigen.

Stap 4

Bestudeer indien mogelijk het schematische diagram van uw laptop, dat in de instructies staat. Meestal wordt de locatie aangegeven van apparaten die kunnen worden losgekoppeld zonder de mobiele computer volledig te demonteren.

Stap 5

Soms is het nodig om de onderwand volledig te verwijderen om de harde schijf te verwijderen. Volg deze procedure en koppel de oude harde schijf los. Koop een nieuwe harde schijf nadat u ervoor heeft gezorgd dat deze vrij in de laptop past. Het is beter om de oude schijf te gebruiken ter vergelijking.

Stap 6

Sluit de nieuwe harde schijf aan op de gewenste sleuf. Zet de laptop aan en open het BIOS-menu. Zorg ervoor dat het nieuwe apparaat correct is aangesloten. Installeer het besturingssysteem op een nieuwe harde schijf en defragmenteer deze.

Populair per onderwerp