Hoe Vervang Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop
Hoe Vervang Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Grafische Kaart In Een Laptop
Video: Can I upgrade my laptops graphics card? 2024, April
Anonim

De meeste relatief oude laptops hebben één groot probleem: een zwakke grafische kaart. Gezien het feit dat sommige laptops een geïntegreerde videoadapter hebben, wordt het vervangen ervan voor velen een ontmoedigende taak.

Hoe vervang ik een grafische kaart in een laptop
Hoe vervang ik een grafische kaart in een laptop

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - instructies voor het moederbord;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Zoek eerst uit welk type videokaart in uw laptop is geïnstalleerd. Als je te maken hebt met een geïntegreerde video-adapter, dan is het meest redelijk om een nieuwe volwaardige videokaart te installeren. Lees de instructies voor het moederbord van de laptop.

Stap 2

Als het niet bij de hand was, open dan de website van de fabrikant van dit moederbordmodel en zoek de beschrijving ervan. Zoek uit of deze een slot heeft voor het installeren van een volwaardige videokaart. Controleer het type van deze poort (indien aanwezig).

Stap 3

Koop een geschikte videoadapter. Draai de laptop om. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om alle schroeven te verwijderen. Om sommige modellen te demonteren, moeten de meeste schroeven worden verwijderd, en zelfs die waarmee extra afdekkingen zijn bevestigd die de RAM- en harde-schijfcompartimenten afdekken.

Stap 4

Verwijder de onderkant van de laptop. Mogelijk moet u verschillende draden van het moederbord loskoppelen om dit proces uit te voeren. Vergeet niet de slots te onthouden waarop ze waren aangesloten.

Stap 5

Verwijder je oude videoadapter (als je die hebt). Installeer een nieuwe videokaart in de vrijgekomen sleuf. Zet de laptop in elkaar door alle benodigde kabels aan te sluiten en de onderkant terug te plaatsen. Schakel het apparaat in.

Stap 6

Installeer het stuurprogramma voor de nieuwe videoadapter. Als er geen stuurprogrammaschijf bij het apparaat was geleverd, bezoek dan de officiële website van de fabrikant van dit videokaartmodel en download daar de vereiste software.

Stap 7

Als uw geïntegreerde videokaart in goede staat is, is deze op dit moment waarschijnlijk actief. Start uw laptop opnieuw op en ga naar het BIOS-menu. Schakel de geïntegreerde grafische kaart uit.

Stap 8

Als dit niet mogelijk is, gebruik dan het programma dat voor de nieuwe videokaart is geïnstalleerd om het actieve apparaat te wijzigen.

Aanbevolen: